Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki do włosów - analizy, opinie, ciekawostki dla kręconowłosych
Cytat:
Napisane przez kosmetolog1
szampon przepełniony. zawiera związki myjące i całą gamę substancji wzmacniających (ekstrakty+witaminy). nie wiam czy zadziałają zadowalająco. ja uważam że lepiej wrzucić 2-3 ekstrakty w ilościach porządnych, niż 20 w ilościach wykluczających ich działanie. w szamponie mamy też antystatyki (wygładzą, zniwelują ładunek, dadzą uczucie natłuszczenia).
Niezgodny z CG
|
Dziękuję za analizę . Szczerze to chyba pierwsze mało pozytywne zdanie o tym szamponie. Wszyscy zachwalają właśnie ze względu na dużą ilość ekstraktów. Sama myślałam, że to na plus...
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------
Mam prośbę o kolejną analizę. A właściwie o sprawdzenie, czy dobrze rozszyfrowałam skład:
Farmona, Szampon 'Żeń- Szeń'
Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamide DEA (środki myjące), Panax Ginseng Extract (ekstrakt z żeń-szenia), Sodium Chloride, Cocamidoproyl Betaine, DMDM Hydantoin, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolino ne, Citric Acid, Perfum, Hexyl Cinnamal.
Farmona, Herbal Care, Szampon 'Skrzyp polny'
Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Equisetum Arvense, Cetrimonium Chloride, Sodium Chloride, Sodium Hydroxypropyl Oxidized Starch Succinate, Hydrolyzed Wheat Protein, Parfum, Phenoxyethanol, Benzoil Acid,Dehydroacetic Acid, Ethylhexylglycerin, Polyaminopropyl, Biguanide, Citric Acid, Disodium EDTA.
tu już mam więcej problemów, szczególnie ze składnikami zaczynającymi się od Sodium. Proszę o pomoc.
|