Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Okularnik mniej atrakcyjny?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-07-01, 14:51   #148
mimbi
Zakorzenienie

Dot.: Okularnik mniej atrakcyjny?

Cytat:
Napisane przez agatez
Mam pytanko jest ktoś tu z Wrocławia?
Gdzie moge kupić tanie i dobre soczewki kontaktowe? Gdzie dobrze mi zmierzą wzrok i dopasują kontakty? mam dośc poważna wadę: +lewe i +5,5 prawe plus astygmatyzm. Ile to może kosztować?
Kiedys pani doktor powiedziała mi, że lepiej będzie kupić szkła bez cylindrów, bo będą tańsze a poza tym nie muszę do coedziennego chodzenia mieć szkieł z cylindrami....Chcę po raz pierwszy wypróbować szkła kontaktowe aby spełnic swoje marzenie o NIENOSZENIU okularów...
dziekuję
Mam podobna wade, ale na minusie plus astygmatyzm. Za soczewki place od 160 do 250 zl za jedno opakowanie zawierajace 6 soczewek miesiecznych (Zalezy czy kupuje na allegro czy w salonie). A ze mam rozne wady na obu oczach to place 2x 160 (lub 2x250). Do tego raz na pol roku wizyta u okulisty kosztuje mnie 70zl. Raz na dwa miesiace kupuje tez plyn do soczewek za 40 zl. Najtaniej liczac na pol roku wynosi to u mnie odpowiednio: 160+160+70+40+40+40=510zl . Wielokrotnie pisalam juz na Wizazu, ze soczewki to nie jest jakis tam wymysl, tylko POWAZNA INGERENCJA W ORGANIZM i trzeba to dokladnie omowic z lekarzem specjalista. Polecam poczytac moje watki w temacie soczewkowym.
Opinia Twojej pani doktor jest conajmniej glupia - astygmatyzm polega na znieksztalcaniu obrazu, nie wyobrazam sobie nie miec soczewek cylindrycznych - polowe liter czytalabym inaczej.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując