Wizaz.pl - Podgl±d pojedynczej wiadomo¶ci - Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Podgl±d pojedynczej wiadomo¶ci
Stary 2010-09-17, 14:26   #1614
margo80
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 514
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomo¶ć
Je¶li chodzi o tatusiów przepisy nie dziel± urlopu na podstawowy i dodatkowy. Mówi± tylko, że mamusia musi wzi±ć 14 tygodni, wtedy do reszty ma prawo tatu¶. Mamusia oczywi¶cie rezygnuje pisemnie na rzecz ojca dziecka.

W praktyce robi się to tak:
a) mamusia bierze 14 tygodni, a tatu¶ pozostałe 6 plus te 2;
b) mamusia bierze 20 tygodni, a pozostałe 2 tatu¶;

Wszystko na papierku.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

A ja dzi¶ miałam niespodziankę. Wrócili¶my ze spaceru, położyłam smrodka na plecach, na ¶rodku kanapy i poszłam odkurzać.
Przeleciałam przedpokój, wpadam do pokoju, a dzieć na brzuchu. I nawet ręce obie ma przed sob±.
dzięki
czyli je¶li się okaże, że uda się uratować mój staż dzięki niebraniu tych 2 tygodni, to z nich zrezygnuję, a weĽmie małż.
on musi złożyć podanie u siebie, a ja rezygnację z brania u siebie?

brawo dla Danielka!!

my się uczymy przekręcać na boczki. główka w pionie już całkiem całkiem, troszkę się tylko chwieje. na brzuszku super, choć nie zawsze łapki s± z przodu. ale jak leży na moich kolanach, to nijak nie chce się podnosić do siadu, głowy za sob± nie ci±gnie... nie musi jeszcze, prawda?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgło¶ do moderatora