2010-09-18, 22:38
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
Napisane przez deneb3
no i jeszcze po porodzie po zszywaniu wszystko tam musi się hmm "wietrzyć" więc piżamki zabronione 
dlatego też normalnych majtek nie polecają tylko np siatkowe lub bez niczego (w niektórych szpitalach, dla mnie to nie do pomyślenia  )
|
no, żeby tak w ogóle bez majtek, to raczej niemozliwe, bo przeciez jest krwawienie połogowe ( tak mniej więcej jak przy miesiączce, tylko przez pierwsze 3 dni obficie, potem coraz mniej)
Polecam kupic sobie duża paczkę (lub kilka mniejszych ) jednorazówek, wtedy nie ma problemu, razem z podkłądką wyrzucamy takie majtki i tyle.
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------
Cytat:
Napisane przez Jok3r
Ja to sie dowiedzialam od polozne, ze do samego porodu to najlepiej zwykla koszulke tz t-shirt, bo i tak od pasa w dol nie potzrebna jest zadna materia  Tylko nie wiem czy to przebieraja na porodowce czy jak, bo przeciez z golym tylkime tez nie bedziemy latac 
|
nie wiem jak jest przy cesarce, ale do porodu miec lepiej tez jakąs krótka rozpinaną koszulę, np nam na szkole rodzenia polecali męską, np jakas taka, w której mąż juz nie chodzi bo t shirt nie jest rozpinany, a zaraz po porodzie przystawiasz dziecko do cyca. Ja akurat miałam swoja własną koszulę rozpinaną długa do połowy uda i w niej rodziłam, po porodzie na miejscu w tej sali brałam prysznic i przebrałam sie w druga koszulę, która tez miałam rozpinaną, a na przeniesienie do mojej sali na to nałozyłam po prostu szlafrok. cały czas potem w pokoju byłam tylko w majtkach poporodowych i tej koszuli, z tym, że ja byłam w sali pojedyńczej ( z dostawką dla męża) .
31.12.2014 : 54cm  podcinane wiele razy, CEL: 69cm.. 
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-09-18 o 22:39
|
|
|