Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Technikum turystyczne
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-09-18, 21:32   #2
Sonata_ona
Rozeznanie

Dot.: Technikum turystyczne

szczerze to pierwsze słyszę o technikum turystycznym, wiem tylko że są licea o profilach turystycznych - widac jestem chyba już bardzo stara

technikum jak technikum, jakis pogląd na dany temat daje a po tej szkole średniej można iść na jakiekolwiek studia nawet nie związane z turystyką, jak to z każdego techikum/liceum podstawa to zdana matura.

czy łatwo znaleść prace w turystyce? jeżeli jest sie dobrym w tym co się robi, sprawia przyjemność, jest sie obrotnym to wszędzie znajdzie się pracę.

jeśli chodzi o kursy na pilota,redydenta, wychowace to są w różnych miejscach organizowane np www.gaudeamus.com.pl zależy z jakiego miasta jesteś

co do zarobków to tak jak pisałam wyżej im jesteś lepsza to więcej się zrabia.

wiem, wiem ogólnie napisałam, ale inaczej sie nie da. podejrzewam że skoro pytasz o szkołę średnią to jesteś jeszcze młoda i wszystko chciałabyś mieć już zaraz, podane na tacy, ale czasem się nie da i trzeba swoje przeżyć i dorosnąć.
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...''

''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie''

Edytowane przez Sonata_ona
Czas edycji: 2010-09-18 o 21:34
Sonata_ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując