2010-09-18, 23:43
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Studentki na "męskich" kierunkach
Cytat:
Napisane przez cosmo20
a zastraszenie to połowa sukcesu... chociaż też nie pojmuję co komu po tym zastraszaniu. ja jak zastanawiam się czym dam czemuś radę - mówię sobie, że skoro inni dali radę to i ja, przecież w niczym nie jestem gorsza, Ty też nie więc uszy do góry  KOBIETA INŻYNIER - KOBIETĄ PRZYSZŁOŚCI  studia fajna sprawa, na pewno Ci się spodoba, a to, że jest więcej chłopaków uważam za mega duży plus 
|
to stwierdzenie towarzyszy mi już bardzo, bardzo długo 
wychowywałam się w towarzystwie samych chłopaków i przyznam się, że trudniej mi obecnie odnaleźć się w damskim towarzystwie niż w męskim. pomimo tego właśnie, że faceci czasami traktują (nie tylko) mnie jak ozdobę w swoim gronie, zauważyłam to samo - pokażesz, że dajesz radę, to od razu respekt w oczach 
i to stwierdzenie o kobiecie inżynierze - sama prawda to właśnie przez tę staranność kobiety zwyciężają - zauważyłam to w wielu konkursach stricte technicznych.
a poza tym, to zazdroszcze Ci budownictwa. miałam na pierwszym miejscu i się nie dostałam, niestety a najgorsze z najgorszych - zabraklo mi ok 10 punktow (przynajmniej tyle różnił się najniższy wynik od mojego)
|
|
|