Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Prowokacja wobec "zakochanego"
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-09-19, 09:50   #75
Klarissa
Zakorzenienie

Dot.: Prowokacja wobec "zakochanego"

Cytat:
Napisane przez Kaolit Pokaż wiadomość
No tak, ale gdyby Twój TŻ miał podejrzenia, że bywały sytuacje, gdy mówiłaś jedno, a intuicja podpowiadała mu, że nie do końca jest tak jak mówisz - czy nienormalne by było że chcialby zobaczyc jak zareagujesz na zaczepkę kogoś innego? ze chcialby sie przekonac, w sercu uwierzyc ostatecznie i dowiedziec sie, czy naprawde ten zwiazek ma dla Ciebie tak powazną rangę, jak sama twierdziłaś?
Wiesz wg mnie szpiegowanie drugiej osoby nie jest normalne. Gdybym miała wątpliwości co do faceta to ja bym go obserwowała a gdybym uznała, że jest niegodny zaufania to przestałabym się z nim spotykać i zupełnie nie interesowało by mnie jak on reaguje na zaczepki innych "kobiet". Nie potrzebowałabym się przekonywać czy mam rację czy nie bo mówiąc szczerze jeszcze nigdy się nie pomyliłam.

Cytat:
Równie dobrze mogło być to konto kogoś realnego; chodzi o samą reakcję faceta na bodziec, jakim w tym przypadku jest zaczepka z inicjatywy młodej, ponętnej laski. Podobną sytuacją byłoby choćby poproszenie atrakcyjnej kumpeli, aby np. na dyskotece sprobowala zatanczyc z TŻ i delikatnie, choć jasno spróbować "podwalić się" do niego w kontrolowany sposób - czy TŻ poddaje się zalotom i usiłuje zintensyfikować kontakt, czy kategorycznie odsuwa od siebie koleżankę tworząc dystans bo jest zajęty i ma swoją dziewczynę? Wiem, że każda z nas mając faceta, wolałaby zobaczyć to drugie - jednak rzeczywistość nie zawsze jest różowa i np. JA wolałabym o tym wiedzieć, że jednak nie jestem tą jedyną w jego sercu...
Ale takie zachowanie - udawania przez net kogoś innego czy proszenie koleżanek o próbę poderwania faceta, z którym się spotykasz nie jest po prostu normalne i tyle.

Ty byś się dobrze czuła gdyby facet cię tak sprawdzał? Ja bym pomyślała, że to jakiś chory świr i przestała się z nim spotykać.

Cytat:
Moze jestem dziwna, ale dla mnie takie sytuacje i reakcja faceta jest o wiele wazniejsza niz jego slowa i zapewnienia.
Czym innym są naturalne reakcje na naturalne sytuacje a czym innym jest wystawianie kogoś celowo na próbę. I to nie chodzi o usprawiedliwianie faceta, bo chciał cię zrobić w trąbę i to jest fakt - ale tak na prawdę wiedziałaś to zanim go "wypróbowałaś" to po co całą ta żenująca zabawa?