Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Biedronka - produkty godne polecenia - cz. VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-09-19, 23:08   #2019
atatoja
Rozeznanie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia - cz. VI

Cytat:
Napisane przez mroowa_ Pokaż wiadomość
Tzn to co piszesz, to zapewne tak, masz rację, ale chodzi mi o odpowiedzialność za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny. Gdyby dajmy na to w musli było szkło (tfu tfu przez lewe ramię; zresztą akurat na musli jest producent, ale przypuśćmy, że nie ma) i ktoś to szkło połknął i miałby poważne problemy zdrowotne, to w wypadku gdy na opakowaniu musli nie ma podanego producenta rzeczywistego, odszkodowanie, zadośćuczynienie, rentę i co tam jeszcze, wszystko płaci Biedronka. Malutki nawet druczek z podaniem producenta rzeczywistego wystarcza, żeby to ta dana firma ponosiła całą tę odpowiedzialność.
I nie dziwię się tu firmom, że one nie chcą tego ujawniać. Dziwię się Biedronce, że ona zgadza się na takie ryzyko. Bo przecież przeróżne rzeczy mogą się przytrafić, albo Biedronka ma ogromne zaufanie do rzetelności tych producentów (w to raczej nie wierze, takiego biznesu nie prowadzi się na zaufanie, zwłaszcza, jeśli w grę wchodzi takie ryzyko), albo jest to rozwiązane w jeszcze inny sposób. I to mnie właśnie strasznie ciekawi - w jaki?
Może to nie temat na ten wątek, ale orientujecie się w tak wielu sprawach, że pewnie i to wiecie
masz rację, ja się skupiłam na innym wątku tego samego tematu może mają jakieś umowy (tj nie ujawniają się ale jakby coś się zdarzyło to wedle prawa odpowiedzialny będzie producent). Szczególnie że napis brzmi "wyprodukowano dla biedronki" więc to nie jest "wyprodukowała biedronka"- zaznaczenie że producentem jest inna firma. Tak sobie gdybam... ale z drugiej strony dla konsumenta ważny jest producent, są kliencie którzy ufają sprawdzonym marką i chcą wiedzieć kto wyprodukował dany produkt. No ale wtedy nie kupują takiego anonimowego. Tak czy siak mam nadzieję że biedronka na tym nie traci

Cytat:
Napisane przez nobodygirl91 Pokaż wiadomość
serio? mega szkoda, dobrze, że zaopatrzyłam się w moją kawę po promocyjnej cenie i mam zapas... a tak fajnie było zaglądać na forum i się cieszyć promocjami...
Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
we wtorek koniec? szkoda.

w mojej B. dziś nie było tych nowych topów. dobre są? mogliby wypuścić czipsy z pieca na wzór Laysowych.
kurczę dziewczyny, mam nadzieję, ze nie wprowadziłam Was w błąd, ale z tego co czytałam promocje urodzinowe trwają do 21 tj wtorku. Sama dołączyłam do tego wątku już w trakcie trwania tych urodzin, więc nie do końca się orientuje. Ale pamiętajcie!!!- BIEDRONKA zawsze jest wspaniała,nawet bez promocji urodzinowych warto w niej robić zakupy i często zdarzaja się ciekawe promocje

Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
to ja jutro musze popatrzeć bo mnie by blondy interesowały.....
w ogóle małż do pracy idzie dopiero w środe więc nie wiem co jutro promocyjne jest ale już mu zapowiedzialam że rano do biedry jedziemy po szlafrok..... krzywo popatrzał na mnie ale nie powiedział że nie....
sama pojadę jak nie będzie chciał ze mną
heheh ja się szczerze ucieszyłąm że Twój mąż ma wolnę, tzn oczywiście chciałabym wiedzieć o promocjach "z pierwszej ręki" ale uważam że Biedakowi należy się noc we własnym domu

Cytat:
Napisane przez pati_1980 Pokaż wiadomość
Też jestem ciekawa jak to jest z tymi biedronkami Bo byłam dziś w dwóch biedronkach i w jednej nie było tych farb wogóle a w drugiej były i całe szczescie i za dużo ich nie było tak na oko było 10 opakowań . Napewno jutro szybko się ulotnią
co biedronka to inna stonka never know