2010-09-22, 10:33
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
Napisane przez Marzena17
Serio ktoś Ci polecił serum lemon jako bazę pod minerały na dzień? To serum zawiera kwasy, jak sama zauważyłaś i może być stosowane tylko na noc, co zresztą jest nawet zaznaczone na stronie biochemii... Poza tym, ja bym go nie stosowała chyba codziennie (no chyba, że nie masz wrażliwej cery)
Kwas hialuronowy jest nawilżający, nie działa złuszczająco, więc on może być stosowany na dzień w połączeniu z jakimś kremem albo olejem i on Ci nie zaszkodzi. Poczytaj o tym na biochemii na przykład zanim zaczniesz stosować.
Z tego, co ja widziałam pod minerały dziewczyny polecały bazy silikonowe, jest nawet taki wątek o najlepszych bazach pod minerały. Poczytaj.
|
Tak właśnie myślałam, że przez te kwasy nie można codziennie go stosować. Ta dziewczyna co mi polecała to chyba jakaś nienormalna jest Bazy silikonowe nie wchodzą w grę bo po nich pogarsza się stan mojej buźki. A co myślicie o tym kremie pod minerały http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...awilzajacy.htm ? Na tym forum o najlepszych bazach pod minerały było sporo pozytywów na jego temat.
|
|
|