2010-09-24, 19:30
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
mezaga ja jak zaszlam z pierwszym synkiem to brałam dopochwowo luteinę, ponieważ jakoś miałam za mało hormonów ciążowych, i dzięki temu nie poroniłam. Ciąża wyszła mi na teście dopiero jak byłam w 9 tyg, jak robiłam 2 tyg wcześniej to był negatywny.
Jakbym była na twoim miejscu to bym co miesiąc tydzień po owulacji robila badanie krwi na HCG. jak wyjdzie ciąża to luteina i leżenie. Ale ja specjalistą nie jestem tak robia po zapłodnieniach invitro.
Niestety nigdy nie wiemy ile już poronień za nami . Trzymam kciuki
MATUR idz do dermatologa, dają na takie coś maść robioną+inne specyfiki, i w tydzień pewnie śladu nie będzie.
U mnie te plamy to przy wystawieniu na słońce nadmorskie wyglądaja jak bielactwo. A to takie przykre bo każda by chciala mieć gładką i jednokolorową cerę Dermatolog kazała mi sie smarować filtrami spf100. a w okresie kiedy nie ma słońca specjalnym kremem jakimś na kwasach do pelingu chemicznego. Taki kremik około 100zł + jakiś żel też w podobnej cenie, ale wydajne. Tylko miałam zastosować na zeszłą jesień, ale ciąża takie zabiegi wyklucza, i teraz karmienie piersią także. Ale przyszłej jesieni zrobię z tym porządek.
Mój lekarz mi mówił że jest korzystne branie tabletek anty, ponieważ dzięki temu zachowujemy tą niewielką ilość jajeczek która nam sie może potem przydać
|
|