2006-07-05, 20:19
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
|
Napisane przez olunias
Cudowną masz pasję Elsi, naprawdę  A jesli chodzi o L.M.Montgomery to z czasów dzieciństwa oprócz wymienionych już przez Ciebie książek, pamiętam jeszcze taką piękną książkę pt."Błękitny zamek"..mój boże, nawet moja mama przy niej płakała.
|
Dziękuję Co do "Błękitnego Zamku" masz absolutną rację. Ileż mnie ta książka nauczyła o umiejętności posiadania własnego zdania! I o życiu swoim życiem, niezależnie od tego co myślą inni I trzeba mi dodać jedną rzecz. Montgomery cudownie umiała pisać o miłości! Zawsze marzyła mi się taka głęboka miłość, kiedy w oczach ukochanego widać jej ogrom I udało mi się znaleźć taką miłość i uczę się od mego TŻ dawać mu jej tyle samo każdego dnia
A trylogia o Emilce? Nauczyła elsi-nastolatkę wrażliwości na piękno natury i cieszenia się każda małą rzeczą. I tak zostało mi do dziś 
By nie było tak zupełnie OT dodam, że własnie poluję na przedwojenne wydanie "Błękitnego zamku" 
Cytat:
|
Napisane przez Anahstasia
No cóż, jednego mnie to nauczyło - książek absolutnie nie pożyczać 
|
Racja. Ja nałożyłam pierwszy szlaban na pożyczanie płyt CD. Ponieważ muzyka też jest moją pasją, dysponuję także różnymi limitowankami, nie do dostania obecnie. Gdy razu pewnego zauważyłam moją płytę leżącą nośnikiem do dołu u znajomego na biurku, powiedziałam "koniec"! A książki pożyczam tylko znajomym. Tym, którzy o nie dbają tak samo jak ja. I nie mam obiekcji do zmuszenia pożyczajacego do oprawienia jej przed czytaniem
|
|
|