Zakorzenienie
|
Dot.: O panie ale NIANIE :)
A ja sobie znalazłam drugą dziewczynkę którą się opiekuję 2 razy w tygodniu.
Czyli z Asią jestem na co dzień, a dodatkowo dwa razy w tygodniu z Anią.
Ania też ma roczek a są z Asią zupełnie inne.
Asia jest mega rozbiegana, potrafi cały dzień przełazić z jednego pomieszczenia do drugiego, zanosić, przynosić rózne zabawki, zaczęła niedawno chodzić więc to dla niej nowa rzecz. Po za tym ciężko jej się skoncentrować na jednej rzeczy, więc non stop trzeba jej wymyślać nowe zabawy, dawać nowe zabawki, chodzić na spacery, biegać, skakać, gonić, śpiewać, tańczyć. Nienawidzi książek, tzn. lubi je ale... jeść i niszczyć. Śpi bardzo dużo, bo ma dwie drzemki jedną ok 3 godz, a drugą ok 2 w ciągu dnia, do tego przesypia całe noce. Zaczęłam ją sadzać na nocniczku od kiedy z nią pracuję i powoli się uczy. Uwielbia słodkie soczki, serki, grymasi przy kaszkach i zupkach robionych, woli te gotowe ze słoiczków.
Ania z kolei to intelektualistka, uwielbia książki i nie niszczy nawet tych z cienkimi kartkami, ma swoją biblioteczkę i można z nią godzinami siedzieć i czytać.
To urodzona obserwatorka, widać że wszystkiemu się przygląda, wygląda przy tym bardzo poważnie, wręcz przewierca człowieka wzrokiem.
Ma wybitnie cienki, wysoki głosik, ale w przeciwieństwie do Asi mówi dużo i bardzo wyraźnie.
Dopiero niedawno zaczęła wstawać, gdyż jej rodzice nie stymulowali jej specjalnie w tym kierunku, uważają że takie czynności przychodzą same w odpowiednim czasie i nie należy tego przyspieszać. Także o chodzeniu nie ma nawet co mówić.
Za to załatwia się do nocniczka i sygnalizuje kiedy chce zrobić kupkę albo siusiu.
Odżywia się baardzo zdrowo, nic gotowego, wszystko przyrządzane w domu, uwielbia kasze: jaglaną, gryczaną, pęczak oraz warzywa i chude mięsko, nie lubi za to nic słodkiego, nawet owoców, wyjątkiem są gruszki z puszki 
W ciągu dnia w ogóle nie śpi, czasem się zdrzemnie na spacerze w wózku chwilkę. Wstaje bardzo wcześnie bo ok 6, chodzi spać też wcześnie bo ok 19, ale nie przesypia jeszcze całych nocy, bo mama karmi ją piersią (Asi już dawno nie).
Edytowane przez lalaith
Czas edycji: 2010-09-28 o 17:53
|