Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-07-06, 17:32   #462
Ray
Zakorzenienie

Dot.: przetłuszczające się włosy

ivka wlosy przetluszczjaace sie potrzebuja specjalnej chrony i pielegnacji pierwsza sprawa myc wlosy mozesz codziennie teraz szampony bogate sa w skladniki ktore pozwalaja na czeste mycie po pierwsze szampon do wlosow przetlusczajacych sie po drugie nie uzywaj zadnych odzywek bez splukiwania obciaza wlosy to ze masz przetluczajace sie wlosy to ejst plus kochana wiem wiem wyglada to strasznie.... ale to powoduej ze twoje wlosy za pare lat ebda przepiekne poniewaz tluszcz osadzajacy sie na wlosach chroni oslonki wlosa a przetluszczjaa sie poniewaz za duzo wody zatrzymywana jest we wlosie ... podam ci skladniki jakich powinnas szukac w szamponach a zarazem przyjmowac odustnie (z mniejsza one dzialanie gruczolów lojowych) są to:
cynk
kwas azelaionowy
antyandrogeny
dziegcięć ( opgraniczenie wydzielania sebum przy regularnym stosowaniu - zmneisjza rozmiar gruczołów lojowych)
ichtiol (to samo co dzięgcie)
elubiol ( stosowany w kosmetykach silne działanie ograniczające łojotok)
kwas 13-cis retinowy ( zmniejsza wydzielanie sebum o 90%)

chce dodac ze zmniejszenie łojotoku kosmetyki same nie zapewnia nalezy stosowac kompeksowe działanie ale kosmetyki moga pomoc w leczeniu objawowym zawsze to troche spowalnia przetluszczanie wlosow

kiedys tez mialam przetluszczajce sie wlosy wtedy dermatolog polecil mi mycie w szarym mydloe po czym splukiwanie cytryna nawet dziala dwa razy w tyg umyc rozgrzanym szarym mydlem i splukac porzadnie cytryna a potem umyc normlanym szamponem

mozesdz uzywac rozne mieszanki ziolowe na wlosy z :
cyprysu dziurawca, jemioły, nagietka, szalwi, rozmarynu wierzby białej,