Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kurs - poziom
Wątek: Kurs - poziom
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-10-03, 23:23   #39
eyo
Zakorzenienie

Dot.: Kurs - poziom

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
Ale Wy musicie tak po niej jechac i udowadniac ze nic totalnie nie umie?
Bo liczyc nie umie? liczenie nie az tak wybitnie przydatne w jezyku obcym, pod warunkiem ze sie nie chodzi do angielskiego sklepu.
Sama koncze wlasnie robic magistra fil.ang. i do dzis nie nauczylam sie nazw miesiecy. myla mi sie i koniec, zwlaszcza od lipca do grudnia. A to tez podstawy, dzieci z podstawowki sie tego ucza.
I co z tego? Nic zupelnie. Nie, nie jest mi wstyd, w życiu codziennym akurat ta wiedza jest malo przydatna, a co wazniejsze nie zmienia faktu, że mam ogromny zasób słownictwa.
Moze bez przesady w tym jezdzeniu po autorce?
Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
Widzisz, nic totalnie o mnie nie wiesz ani o mojej znajomosci języka, wy kurna wszystkie jestescie alfy i omegi, najwyrazniej.
Po polsku nie macie problemów z ortografia czy interpunkcją? skladnia? na pewno macie, a to wasz jezyk ojczysty. To co dopiero język obcy. Jak pisalam, jako osobie na moim poziomie nie mam sobie nic do zarzucenia bo wiedze mam sporą, zwlaszcza slownictwo. Mylą mi się miesiace, ulomnosc taka. Bywa. Na codzien pracuje w języku angielskim, zalatwiam sprawy biznesowe i moja mala ulomnosc nie przeszkadza mi w pracy.
Ale co tam doglębna symantyka, co tam analiza tekstow staroangielskich, co tam specjalizacja z etymologii i procesów morfologicznych, jestem zlym filologiem bo mylą mi się nazwy miesiecy
ja myślałam, że w biznesie umiejętność umówienia się na konkretny termin spotkania jest dość przydatna no ale może niektórzy umawiając się na 3 sierpnia przychodza na spotkanie 5 lipca ;D

autorka napisała, że nie tylko liczb nie potrafi ale także o "to be" nie ma pojęcia więc jak dla ciebie osoba z brakiem takiej wiedzy poradzi sobie na wyższym poziomie to gratuluję
przepraszam ale jak ktoś nie rozumie to be to dla mnie oczywistym jest, że chociażby podstawowych czasów też się nie nauczył

sorry ale poziom chociażby A2 dla laika to będzie mordęga i tyle

a wiesz, że Ty sie dogadujesz znając tylko słowka to gratuluję ale przecież jak ja do ciebie bym mówić w tak sposób to ty przecież też rozumieć prawda ? Tak samo Anglik rozumieć Ciebie jak Ty mówić tak nie znając czas i gramatyka tylko używać angielskie słowo. Na dobra sprawa nie ma co sie czas uczyc prawda?

Kwestia tego czy się ogarnia czy się umie. Nie wiem od kiedy zbrodnią jest komuś radzić by nauczył się porządnie a nie olał sprawę tylko żeby papier mieć.

Cytat:
Napisane przez bez_sensowna Pokaż wiadomość
Dziękuje Ci

było od razu napisać, że oczekujesz poklepania po łapkach, pochwalenia i napisania, że ten pan cię źle zapisał i na dumę wjechał to byśmy tak napisały

matko... że teraz koniecznośc uczenia się od poziomu podstawowego tak taka hańba i dyskomfort dla niektórych....

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2010-10-03 o 23:26
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując