2010-10-03, 22:24
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowa, niewielka pracownia, która urządzała i ma doświadczenie?
Cytat:
Napisane przez anika7
Napisałam o tych płytach (choć głowy nie dam że to pilśniowa ale jak byłam w markecie to tak była opisana... z pewnością nie wiórowa bo te właśnie sa bardzo wrażliwe na wilgoć jesli nie sa jeszcze czymś pokryte... wydaje mi sie właśnie, że Ty Fall opisujesz te z takiego miału) ....
|
anika - masz rację własnie o wiórowe mi chodziło i pomyliło mi się te sa bardzo delikatne,.... choć laminowane potrafią dużo wytrzymać
co do pilśniowych to jeśli już to taką to utwardzoną z tych droższych.
Jaga1214 miała fajny pomysł - zrobić sobie kawałek z drewna,a resztę laminowaną. Faktem jest że drewno jet super, ale jest drogie i szkoda będzie niszczyć taki kawał drewnianego pięknego blatu, co jest nieuniknione niestety przy takich pracach...
dobrym rozwiązaniem może też być poszukanie używanych mebli( rupieci ... nie antyków) ) na targach i przystosowanie ich do własnych potrzeb. Często na takich ryneczkach można znaleźć prawdziwe drewno za grosze i PRL-owskie meble z porządnej grubej sklejki, która mimo że stara i brzydka to wytrzyma więcej niż te badziewia drewnopodobne ktore teraz się produkuje
|
|
|