2010-10-04, 08:58
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Legnica i okolice
Cytat:
Napisane przez Apiska
Wiecie, że my z Tżtem myślimy o przeprowadzce do Legnicy? Oglądamy już mieszkania. Wrocław zdecydowanie za drogi ...
|
My przed przeprowadzką do Legnicy myśleliśmy o Wrocławiu- ale tez przerażały nas koszty... jednak porównując zarobki wrocławskie a legnickie (dużo mniejsze) wychodzi na to samo... na razie Legnica jest o.k.- nie za duża (choć korki się zdarzają) nie za mała. Optymalna (może dlatego, że ja z małej miejscowości pochodzę). Jedynie brakuje mi fajnych knajpek- żadna nie przypadła mi do gustu- jak fajne miejsce to albo nie ma dobrego jedzenia albo nie ma go wcale albo ceny są kosmiczne (chyba, że jeszcze we wszystkich nie byłam- to na pewno ) a jak dobre jedzenie to pizza na papierowych talerzach i brak miejsce (nie wiem jak się nazywa ta pizzeria, ale pewnie wiecie o czym piszę)- ten brak miejsca jest denerwujący.
Czy któraś z Was nie szuka koleżanki na basen albo fitness (bardziej basen)- 1 góra dwa razy w tygodniu...
---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------
Cytat:
Napisane przez Apiska
Myślelismy o obrzeżach Wrocławia, ba nawet o domku, ale ja nie chcę na odludziu... Nie po to wyjechałam z Bogatyni A Legnica za moich czasów, tj czasów gdy tam studiowałam, byładla mnie smutnym miastem, okropnie samotna sie czułam. Teraz wiem, że z Piotrkiem nie byłoby tak Piotrek ma tam swoją rodzine, ojca, brata, mnóstwo znajomych. Ja również garstkę, nawet większa niż we Wro. A prawda jest taka, że wcale a wcale z tego wrocławia nie korzystamy. Nasz dzien wygląda praktycznie tak samo: rano praca, powrót 18:00, a w przypadku Piotrka nawet i 20-21:00. Żadnych wyjśc, bo już ani siły ani ochoty nie mamy. Kino, żaaaaaaaadko kiedy. O tyle dobrze, że za mieszkanie teraz grosze płacimy, bo pomieszkujemy u Jeho Babci, więc te 200zł/os nas nie zbawia.
Także same widzicie. Szukanie mieszkania czas zacząć 
Interesują nas 2/3 pokoje, balkon, i najlepiej piekary A 
|
Nam na wyjście zostaje tylko niedziela, bo tydzień to ciągle praca. Czemu Piekary? Mnie przeraza takie blokowisko...
|