Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystko o co chciałybyście ale się wstydzicie bądź nie macie kogo zapytać - cz.VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-10-04, 08:38   #71
asiulkaa
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o co chciałybyście ale się wstydzicie bądź nie macie kogo zapytać - cz

Cytat:
Napisane przez monica82 Pokaż wiadomość
Witam. Mam pytanko, czy można krochmalić pościel z kory i tej cienkiej i tej grubszej? Czy można kupić gdzieś jeszcze pościel z takiej "babcinej" tkaniny, którą pamiętamy z dzieciństwa? Uwielbiałam zawsze zapach świeżej krochmalonej pościeli i ostatnio jakoś tak naszło mnie na wspomnienia pamiętam jak ten zapach mnie uspokajał, a mam teraz trudny okres w życiu to może chociaż sen w tak pachnącej pościeli choć trochę mnie wyciszy i ukoi ( proszę się nie śmiać wiem że to głupie). I jeszcze jedno pytanko gdzie się wlewa lub sypie krochmal w pralce automatycznej? Do tej samej przegródki co płyn do płukania, oczywiście zamiast płynu do płukania?
Wykrochmalić można wszystko nawet korę, choć nie wiem jak się będzie pod nią spało. Gładkie pościele można kupić np. w Ikei albo w innych Realach, czy Tesco, różnica jest taka że teraz sprzedają kolorowe a kiedyś babcie zazwyczaj miały białe.
Najlepiej kup sobie krochmal na zimno, wydaje mi się że trzeba go wrzucić do przegródki na płyn do płukania, ale myślę że na opakowaniu będzie instrukcja i tam napiszą jak stosować.