|
Dot.: Wakacje w Egipcie
Piękne zdjęcia! Hotel wygląda naprawdę zjawiskowo, nic dziwnego, że się na niego zdecydowałaś. Ogólnie Egipt na wakacje jest idealnym miejscem - sama wycieczka nie jest droga, na miejscu ceny są naprawdę niskie, a miejsc do zwiedzania co niemiara. Ja w tym roku byłam w niesamowitym miejscu... polecieliśmy z moim TŻ do Brazylii. Bardzo bałam się lotu - w sumie kilkanaście godzin podróży robi swoje. Na miejsce dotarliśmy zmęczeni, ale bardzo szczęśliwi. Mieszkaliśmy Rio De Janeiro w hotelu Rio Copa. Niedaleko mieliśmy do plaży i do ogromnego centrum handlowego Rio Sul. Co do plaży, to czytałam wiele opinii, że w Brazylii nie dbają o czystość w takich miejscach, a moim zdaniem jest odwrotnie. Wiadomo, jakiś papierek się gdzieś znajdzie, ale bez przesady - w miejscach gdzie ja odpoczywałam było naprawdę czysto. A plaże... boskie! Miękki piasek, czysta woda - jak w raju! A to co najbardziej podobało mi się w naszym hotelu to fakt, że na dachu był taras z mini basenem do opalania. Cudowna sprawa. Ogólnie sama Brazylia zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Wiadomo, starałam się nie zapuszczać w miejsca otoczone złą sławą, ale miasto jest naprawdę piękne. Kultura - niesamowita. Ludzie tacy uśmiechnięci - zarówno obsługa w hotelu jak i ludzie, których mijałam na ulicy. Jedzenie bardzo smaczne, kucharz naprawdę się starał. Poznałam bardzo fajnych ludzi, m.in. panią z obsługi alfastaru z któym byliśmy. Dokładnie nam tłumaczyła czego trzeba spróbować, w jakich sklepach kupować pamiątki, gdzie dają najlepsze owoce morza w okolicy. Wycieczka nie najtańsza, ale na pewno najpiękniejsza w moim życiu!
|