Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - cukrowa posypka
Wątek: cukrowa posypka
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-10-05, 07:49   #9
losie 3
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2009-05
Lokalizacja: Góry/ Morze
Wiadomości: 80
Dot.: cukrowa posypka

A ja już wszystko wiem, tzn prawie wszystko
Poszukałam tłumacza stron i po kolei sprawdzałam jaki to język - udało się: fiński
Jakoś przetłumaczyło....wklejam tekst zaiteresowanym, chociaż do oryginału mu pewnie daleko.

Lehtipulliin potrzebne po prostu podwyższone miękkie ciasto drożdzowe.

Uszczelnienie/zasypka - miękkie / roztopionym masłem, cynamonem i cukrem.

Smarowanie jaj i cukru do dekoracji perła.
ciasto Lehtipulliin walcowane na dysku, rozpowszechniane tłuszczu + cukrem i cynamonem i obróć nabiegunnikiem dwa rullaksi szczypta montowania zamknięte. Następnie skopiuj obraz ujawnia bułeczki.
Bułeczki i podniesienie dobrze smarowane jajkiem, urządzone raesokerialla i pieczone na 200-225 stopni przez około 15 minut.

Jeśli chcesz kokosowego smaku, więc dobre wypełnienie jest także tłuszcz kokosowy + cukier + + ekstrakt z wanilii.


Reszty trzeba się domyślać niestety, ale coś niecoś wiemy. Na 100 % nie jest to cukier kryształ z tego wychodzi tylko jakaś perła....a gdzie to kupić, to nie wiem.
losie 3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując