2010-10-05, 07:49
|
#9
|
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2009-05
Lokalizacja: Góry/ Morze
Wiadomości: 80
|
Dot.: cukrowa posypka
A ja już wszystko wiem, tzn prawie wszystko 
Poszukałam tłumacza stron i po kolei sprawdzałam jaki to język - udało się: fiński
Jakoś przetłumaczyło....wklejam tekst zaiteresowanym, chociaż do oryginału mu pewnie daleko.
Lehtipulliin potrzebne po prostu podwyższone miękkie ciasto drożdzowe.
Uszczelnienie/zasypka - miękkie / roztopionym masłem, cynamonem i cukrem.
Smarowanie jaj i cukru do dekoracji perła.
ciasto Lehtipulliin walcowane na dysku, rozpowszechniane tłuszczu + cukrem i cynamonem i obróć nabiegunnikiem dwa rullaksi szczypta montowania zamknięte. Następnie skopiuj obraz ujawnia bułeczki. Bułeczki i podniesienie dobrze smarowane jajkiem, urządzone raesokerialla i pieczone na 200-225 stopni przez około 15 minut.
Jeśli chcesz kokosowego smaku, więc dobre wypełnienie jest także tłuszcz kokosowy + cukier + + ekstrakt z wanilii.
Reszty trzeba się domyślać niestety, ale coś niecoś wiemy. Na 100 % nie jest to cukier kryształ z tego wychodzi tylko jakaś perła....a gdzie to kupić, to nie wiem.
|
|
|