Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Avene TriAcneal - następca Diacnealu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-10-08, 08:38   #2
majreg
Wtajemniczenie

Dot.: Triacneal - następca Diacnealu

Cytat:
Napisane przez Sicilia Pokaż wiadomość
Pytałam w kilku aptekach i wszędzie dostałam tę samą odpowiedź: diacnealu już nie będzie, a jego miejsce wchodzi triacneal. Na oficjalnej stronie Avene diacnealu już nie ma w gamie produktów.
Skład podobny, ale jednak zmieniony (patrz zdjęcia: pierwszy od lewej diacneal, drugi - triacneal). Jest kwas glikolowy i retinaldehyd. Nowym składnikiem jest efectiose (nazwa własna producenta) - producent opisuje go jako innowacyjny składnik opracowany przez markę, który zmniejsza wytwarzanie związków odopowiedzialnych za powstawanie objawów stanu zapalnego skóry.
Jak będzie w praktyce - zobaczymy na własnej skórze...
Przyzwyczajona do diacnealu nie ukrywam obaw spowodowanych zmianą. Dlatego zbieram dostępne jeszcze w aptekach próbki. Kupiłam też triacneal (41 zł w promocji w superpharm) i po pierwszym zastosowaniu mam wrażenie, że jest silniejszy w działaniu. Wysuszył mi brodę (może za dużo nałożyłam).
Konsystencja jest dość zwarta, diacneal był bardziej lejący. Szczypie tak samo.
Piszcie o swoich odczuciach związanych z triacnealem, porównaniach z diacnealem, bo wątek o stosowaniu diacnealu niedługo będzie już tylko wątkiem wspomnieniowym.

Ło matko! Jeszcze mocniejszy??? To już chyba moja skóra by go nie zniosła. Chyba że raz na tydzień.
majreg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując