Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-10-08, 09:15   #4712
MadziA2010
Raczkowanie

Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY

Ja poszperałam w wyszukiwarce i, ponieważ jestem w ciąży, dobrałam sobie sposób na moją tłustą/mieszaną cerę, na której niestety pojawiają się pryszcze. Skoro kwasów nie mogę stosować, to narazie się powstrzymam
Rano myję twarz mydłem Protex Ultra, potem tylko korektor antybakteryjny Iwostin(a że teraz na codzień jestem w domu, to nie muszę używać podkładu, a i moja skóra sobie odpocznie).
Wieczorem też myję buźkę mydłem Protex, potem przemywam naparem z zielonej herbaty, a na koniec miejscowo stosuję pastę cynkową.
Zauważyłam, że cera się trochę rozjaśniła, pryszcze są wysuszone, ogólnie nie jest tak źle. Co mi szkodzi, te wszystkie produkty razem wzięte nie kosztują nawet 10 zł, a efekt po jakimś czasie może być lepszy niż po kosmetykach z wyższej półki
Jeśli nie pomoże, po urodzeniu zabiorę się za zestaw La Roche Effaclar Duo. A jak narazie z La Roche pozwoliłam sobie tylko na podkład Unifiance i Toleriane, ale to tylko wtedy, kiedy muszę gdzieś wyjść.
MadziA2010 jest offline Zgłoś do moderatora