Zakorzenienie
|
Vichy, Mleczko ochronne 50+ dla dzieci
Vichy jest u nas traktowane trochę po macoszemu może to ze względu na dużą dostępność, może ze względu reklamę...
Vichy Capital Soleil, Ultra protection SPF50+ UVA ultra (PPD 22)
Mleczko ochronne do twarzy i ciała dla dzieci
Skład:Aqua/Water, C12-15 Alkyl Benzoate, Cyclohexasiloxane, Cyclopentasiloxane, Alcohol Denat., Isohexadecane, Ethylhexyl Salicylate, Propylene Glycol, Titanium Dioxide, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Octocrylene, Butyl Methoxydibenzoylmethane, PEG-30 Dipolyhydroxystearate, Glycerin, Lauryl PEG/PPG-18/18 Methicone, Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid, Ethylhexyl Triazone, Butylparaben, Dimethicone, Drometrizole Trisiloxane, Ethylparaben, Glycine Soja, Isobutylparaben, Methylparaben, Pentasodium Ethylenediamine Tetramethylene Phosphonate, Phenoxyethanol, Propylparaben, Silica, Tocopherol, Triethanolamine.
100ml/ok.60zł
W każdym bądź razie to mleczko może być dobrą alternatywą na zimę - właśnie ze względu na dostępność, w miarę dobre PPD (22), pojemność -100ml, dostępnymi próbkami 7ml.
Moje wrażenia:
-filtr pod względem konsystencji i wchłanialności mogę porównywać z LRP DP: jest nieco bardziej śmietanowy podczas wchłaniania tworzą się kłaczki, które po kwadransie rozsmarowuję i nie zostają po nich żadne ślady
-nieco bieli - nie jest to wprawdzie biel porównywalna z tym, co na mojej twarzy robi Bioderma, ale warto uprzedzić, że nawet od białego odwłoku będzie się odcinać 
-na skórze wydelikaconej kwasami przypomina musujący drink, obecnie odstawiłam kwasy na kilka dni i szczypanie nie jest tak uciążliwe, ale wciąż jest
Zapraszam do dzielenia się spostrzeżeniami
Przydałoby się też zgłosić do KWC
Edytowane przez agnieska
Czas edycji: 2010-06-05 o 20:44
|