2010-10-08, 11:34
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Teneryfa koncem wrzesnia? porady, wrazenia, doswiadczenia...
Cytat:
Napisane przez tara05
Dziękuję Ci Cansado za odpowiedź 
Bardzo mi to pomogło i na pewno skorzystam z Twoich rad.
Jeśli chodzi o samochód to z pewnością go wypożyczymy.Miałam pewne zastrzeżenia tylko dlatego,że koleżanka powiedziała mi,iż drogi na Teneryfie są bardzo niebezpieczne...kręte uliczki i skaliste.Trochę mnie przeraziła...No,ale autko na wycieczce to coś wspaniałego...Przecież chcemy zobaczyć najskrytsze miejsca na Teneryfie  ..a mniej więcej jaka jest cena za dzień wypozyczenia samochodu?
co do lotu na inną wyspę to chyba sobie odpuścimy...przecież jest wiele do zobaczenia na Teneryfie ![:]](//static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) ...a pobyt na innej wyspie to pewnie zejdzie z cały dzień.Może skusimy się na piękną,pobliską Gomerę...
a do Playa de Teresitas nie ma problemu się dostać i ile trwa podróż na tą plażę?
a tymczasem zostało 5 dni to wylotu  ...
p.s lot jest znośny tyle godzin?ja lecę pierwszy raz samolotem i trochę mnie przeraża podróż i to nad Oceanem...
Dziękuję zjeszcze raz z całego serca Cansado  ))
|
Pytałas Cansade, ale zanim ona odpisze to moze i ja cos podpowiem
Zaczne od tego, ze okrutnie Ci zazdroszcze, ze masz wycieczke dopiero przed sobą!!!
Teneryfa jest piękna, z pewnoscia sie w niej zakochasz
to prawda, ze ulice są kręte i dosc niebezpieczne, ale wystarczy wolno i ostroznie jechac. Bez auta nie zwiedzisz wyspy.
Ja wypozyczylam seata leona (rocznego, białego) na 7 dni za 220 euro juz ze wszystkim w firmie Europcar. Polecam jeszcze autoreisen, cicar.
Pytalas jak dostac sie na plaze las Teresitas, nie wiem gdzie Ty bedziesz mieszkac, ale ja z Las Americas mialam tam 80km autostradą. Tam raczej prosta, bez trudnych zakretow droga. Musisz jechac tam koniecznie! Przepiekna plaza!!!!!! Zakochalam sie w niej! Jest taka jakas magiczna, przytulna wszystko tam jest w takich ciepłych barwach, woda cieplutka, czysta i spokojna. Mało ludzi. Ach jak ja chcialabym tam jeszcze pojechac...
Ja rowniez nie znosze latac!!!
Mielismy jednak spokojny, bez zadnych niemiłych przygod lot. Na szczescie, bo po ostatnim strasznie niebezpiecznym najadłam sie strachu i powiedzialam, ze juz niegdy nie polecę...
Jednak czego sie nie robi, dla takich cudnych widokow
Zdradze Ci jeszcze, ze w grudniu wybieram sie na Kanary ponownie,albo spedzimy 2, 3 tygodnie na Teneryfie albo na Gran Canarii. Teraz jedziemy juz na "własną ręke" bo zdecydowanie taniej.
|