2010-10-08, 20:08
|
|
BAN stały
|
Owczarek niemiecki - kto ma?
Witam dziewczęta!
Planuję kupno psa, postanowiłam, że jakbym już miała mieć czworonoga w domu to musiałby to być owczarek niemiecki.
Mam jednak małe obawy co do tych psów. Może aby było łatwiej zadam kilka pytań:
1. To prawda, że bez żadnej tresury te psy są tak groźne, że mogą zagryźć właściciela?
2. Co to znaczy nieodpowiednia tresura?
3. Ile razy trzeba dziennie wyprowadzać go na spacer?
4. Ile razy kąpać?
5. Czym najlepiej karmić?
6. Idąc z takim pieskiem w nocy ulicą mogę czuć się bezpiecznie?
7. To prawda, że suczka bardziej się słucha, szybciej uczy i jest wierniejsza?
8.Wg Was który jest ładniejszy? Długo czy krótkowłosy?
10. Jak powinna wyglądać pierwsza tresura i jak często?
Kurcze jak mi się jeszcze coś przypomni to napiszę.
Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje, nawet najmniej ważne wg Was. Chciałabym się dobrze przygotować, bo przecież w końcu to nie zabawka którą będę mogła oddać jak mi nie przypasuje.
Mile widziane zdjęcia )
Ps. Chętnie nawiąże znajomość z kimś kto ma doświadczenie jeżeli chodzi o tresurę tych piesków. GG podam na PW.
----------------------------------------------------------------
No właśnie, dziewczyny odpuszczę sobie jednak tą rasę właśnie dla dobra tego pieska. Mówiąc,że chciałabym go do obrony nie miałam na myśli, że tylko dla tego go chce!;/ Kocham zwierzęta i nie jestem idiotką dlatego najpierw wolę się wypytać niż porywać się na głęboką wodę.
Nigdy nie trzymałabym go na łańcuchu!!! Chce go do domu rodzinnego, mam także duży plac gdzie mógłby sobie biegać
Niestety jednak mam obawy, że nie byłabym dla niego odpowiednią panią, nie potrafiłabym go wychować, a wiem, czym to się może skończyć.
Bardzo podobają mi się duże psy. Zdecydowałyśmy się chyba jednak z rodziną na Owczarka Podhalańskiego. Także bardzo inteligentny, spokojny a zarazem potrafi obronić, opiekuńczy i łatwy do ułożenia. W dodatku wizualnie piesek marzenie. Co myślicie???
Edytowane przez Jamajkaa101
Czas edycji: 2010-10-08 o 22:15
Powód: Zmiana decyzji przez Wizażanki ^^ Dzięki z rady dziewczyny:)
|
|
|