Wątek
:
Youtubowe parcie na szkło
Podgląd pojedynczej wiadomości
2010-10-09, 11:39
#
1
Tyris
Rozeznanie
Youtubowe parcie na szkło
Czesc dziewczyny, chcialam rozpoczac dyskusje na temat filmikow jakie zamieszczaja kobiety (bo tylko kobiety na takie pomysly wpadaja!) na youtube. Osobiscie mam wysypke i dostaje wscieklizny jak widze niektore pseudoporady
Dlaczego zapanowala taka moda?
Rozumiem stepy makijazowe, nietypowe porady kosmetyczne, jakies "zrob to sam", recenzje z pokazaniem kolorowki... ale jak widze filmik o kremie bambino gdzie dziewczyna przez 8minut opowiada z pasja godna mistrza o jego walorach to sie zalamuje.
"No bo wiecie ..emmmm.. emmmm.. ten kosmetyk emm dla mnie jest rewelacyjny..naprawde, dziewczyny..emmm nr jeden..emm polecam!"
i ta taka maniera.. Wydaje mi sie czasem ze celem tych filmikow nie jest przekazanie czegos,jakiejs konkretnej tresci (ktorej ja zreszta nie moge wylapac bo mnie cos trafia jak widze laske ktora podnieca sie samym faktem ze cos mowi)..a zobaczenie samej siebei w ruchu. Moze jakies dowartosciowanie? szukanie akceptacji? Nie chce nikogo obrazic oczywiscie, mowie tylko jak to odbieram.
Zauwazylam tez mode na kompletne absurdy rodem z angielskiego humoru. Na co i po co filmiki w stylu "20 pytan do mnie" .. "10 faktow o mnie".. "moje 3 najwieksze tajemnice"...
Rozumiem jakby jakas aktorka odpowiadala na tak przygotowana liste, wiadomo ze ma grono odbiorcow..fanow.. ktorzy nie znaja jej prywatnie a cos o niej chca wiedziec...ale taka "kowalska no name" z jutuba? Naprawde was interesuje wiedza na temat obcej osoby czy ma dzisiaj skarpetki na sobie?.. Czy to ja zwariowalam...czy swiat zwariowal?
Zachecam do wypowiedzi obie strony..przeciwniczki i wielbicielki. Tylko bardzo prosze drogie Panie.. bez jadu i wulgaryzmow oraz obrzucania sie budyniem
zalezy mi an wartosciowej wymianie zdan.
Tyris
Pokaż profil użytkownika
Wyślij prywatną wiadomość do Tyris
Znajdź więcej postów Tyris