2010-10-09, 22:08
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Owczarek niemiecki - kto ma?
Cytat:
Napisane przez Antilia
Co do pierwszego pytania to wszystko zależy od psa, my wybraliśmy szczeniaka, który był łagodny ale ciekawski i co z tego wyrosło? Potulny i szalenie inteligentny pies, nigdy nie był agresywny nawet do całkiem obcych ludzi na jego terenie ale uczył się różnych komend niemal przypadkiem  wystarczyło, że jak zrobił coś śmiesznego i to nazwaliśmy przy nim to po paru razach już reagował na komendę więc mój pies potrafi się np kłaniać  Ogólnie w jego młodych latach dużo czasu poświęcaliśmy na tresurę i chociaż nie była ona profesjonalna to pies nauczył się masy komend, nawet takich które do niczego konkretnego nie służyły i wykonywał je w ramach zabawy.
Z mojego doświadczenia wynika, że onki uwielbiają wykonywać polecenia i uczyć się nowych zadań, pies z którym się nie pracuje zwyczajnie zmarnieje
Co do psów i suczek to my mieliśmy z początku samego psa ale był tak łagodny, że po 3 latach dokupiliśmy suczkę i to ona "pilnuje domu". Ogólnie jest łagodna ale dużo bardziej nieufna do obcych niż pies.
|
prawda jest taka że jak człowiek kupi psa w porządnej hodowli to on nigdy nie będzie miał zapędów do agresji etc o ile trafi na dobrego właściciela
oczywiście - agresję można wyzwolić w każdym psie ale o tyle o ile w psiaku przypadkowym o to łatwo każdemu to przy psach hodowlanych o to, przy "normalnym" traktowaniu psa o wiele trudniej
Cytat:
Napisane przez coldold
Nie dam spokoju, bo moje zdanie to moja sprawa. Rozmawiamy o zdrowej, młodej kobiecie. Więc nie nadinterpretuj.
Zaznaczyłam, że "dla mnie"... Koniec dyskusji.
|
nie chce zmieniać twojego zdania ale powiem jedno
za to, że według Ciebie przyjaźń z ludźmi niepełnosprawnymi rządzi się innymi prawami niż z tymi zdrowymi, no po prostu brawo...
i zaznaczam DLA CIEBIE skoro to takie dla ciebie ważne
ręce opadają po prostu porażka
acha
a policjanci ze swoimi psami też mają często bardzooo dobre relacje mimo że są ZDROWI a nie niepełnosprawni skoro uważasz to za znaczący element tematu czy psa plus "coś" ma mieć zdrowa czy niezdrowa osoba
i też do widzenia bo z takimi ludźmi dyskutować nie lubię.
Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2010-10-09 o 22:10
|
|
|