2010-10-14, 20:27
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak się przygotować? - pierwsza/kolejna wizyta u ginekologa - zbiorczy!
Cytat:
Napisane przez semperfideelis
Witam, chciałabym wybrać się do ginekologa po raz pierwszy,mam 17 lat i niedawno współżyłam z chłopakiem i chce lekarza spytać o sposoby antykoncepcji. Jak myslicie ile zapłacę ? I czy jak pojde to bedzie mnie odrazu badał ? i jak pozniej z wizytami, za kazda sie placi ? i jak mozecie prosze o szczegoly takiej wizyty,pozdrawiam 
|
jezeli pojdziesz do prywatnego wizyta ok. 100 zl + cytologia 10-30 (tak mniej wiecej),jezeli do normalnego wizyta darmowa, cytologia albo tez ok 10-30 zl chyba, ze jest refundowana (roznie z tym bywa)
Bedzie Cie odrazu badal, a przynajmniej dobry lekarz znajacy sie na swoim zawodzie.. powinien zrobic Ci cytologie, USG, normalne badanie + badanie piersi, wywiad srodowiskowy. Jezeli chcesz tabletki to odrazu pewnie ich nie dostaniesz bo lekarz musi przeprowadzic jakies konkretne badania itp aby dobrac idealne dla Ciebie (jezeli pojdziesz i lekarz przepisze Ci odrazu na 1-wszej wizycie tabletki, lepiej ich nie bierz... bo dobiera sie kazdemu INDYWIDUALNIE ! a niestety sa gin. ktorzy od tak.. nie wiadomo z jakiego powodu wypisuja takie a nie inne, nie robiac badan)
Jezeli nic Ci nie bedzie dolegac, wszystko bedzie ok. to kolejna wizyta mysle, ze powinna byc za rok- poltorej ( mi kazal przyjsc po poltorej roku) oczywiscie jezeli idziesz dalej do prywatnego to tak.. placisz za kazda wizyte u niego.
a szczegoly wizyty: ubierz sie w jakas tunike najlepiej (bedziesz musiala rozebrac sie z dolnych partii ubran a tunika zawsze przysloni troche ciala co daje lepsze samopoczucie, mniej skrepowania.
najpierw wypyta czy wspolzyjesz, pytania o miesiaczki itp. pozniej siadasz na "krzeselku" (nie wiem jak to sie nazywa ) i Cie bada... bada odrazu piersi, cytologia, pozniej usg.. no i tyle
jezeli o czyms zapomnialam/ zle napisalam.. poprawcie mnie
Edytowane przez Asiaa90
Czas edycji: 2010-10-14 o 20:29
|
|
|