Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-10-14, 20:44   #2915
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Hej
Coś mi strasznie wizaż muli

Straszie duuuuużo piszecie, zazdroszcze Wam, że macie tyle wolnego czasu i że nikt nad Wami nie stoi jak tylko usiądziecie do kompa i nie pyta się "cio to?" i musi wypróbować wszystkie guziczki

No ale Zosieńka już śpi, mążu obok mnie na kanapie ze swoim kompem i tak sobie siedzimy
Jeśli chodzi o przytulańce i czułe słówka to u nas duzo sie zmieniło po ciąży, jak Zosia się pojawiła na świecie i się okazało że doba ma za mało godzin i nie starcza nam na wszytko czasu, do tego jak wróciłam do pracy to czasu jeszcze mniej się zrobiło i wieczorem oboje jesteśmy mega padnięci . Ciut ten nasz związek ochłonął w porównaniu do tego co było przed Zosią. Oboje potrzebowaliśmy dużo bliskości i nawet samej obecności obok, bo długo byliśmy związkiem na odległość i każdą wspólną chwilę celebrowaliśmy ile się da. Teraz jakoś jest chłodniej ale i tak nie potrafię bez niego żyć i jak wyjeżdża nawet tylko na jeden dzien to strasznie tęsknię.

Co do jedzenia w ciąży to jem wszystko!

Co do badań w ciąży to rzeczywiście teraz jest ich dużoo więcej i częściej chodzi się do gina, czasami nawet za często.
Kiedyś opieka ciężarnych była dużo gorsza, ale umieralność dzieci też była duuuużo większa, kobiety kiedyś nawet nie wieddziały że są w ciąży i roniły nieświadomie, bo testów nie było... teraz tak wcześnie już wiemy o fasolce....
Ja myslę, że to dobrze, że teraz tyle wiadomo o szkodliwości niektórych zakażeń w ciąży i że można temu zapobiec, leczyć i pomóc dzidzisiowi być bardziej zdrowym. Taka toxoplazmoza i cytomegalia jest dość rzadka (czynna choroba) i dlatego nie jest refundowane badanie, co więcej nawet jej czynna postać nie musi mieć wpływu na dzidzie, ale MOŻE być groźne, dltego moim zdaniem warto spr.
Co do czytania w necie to macie rację że nie ma się co nakręcać (choć czasem ciężko jest się opanować)

W weekend mamy zamiar iść z rodzinką do nowego parku rozrywki http://bobolandia.com.pl/ mam nadzieję, że Zosi będzie się podobać, bo ostatnio ma fazę na wszystkie place zabaw

andziot jest offline Zgłoś do moderatora