2010-10-16, 22:10
|
|
Zakorzenienie
|
Dla wizażanek, które nie lbuię świąt Bożego Narodzenia
Czytając ten wątek :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=282928
i przypominając sobie posty choćby na intymnym z czasu zeszłych świąt chciałabym (tak! Właśnie w połowie października ) założyć wątek dla wszystkich wizażanek, które czas Bożego Narodzenia spędzają ze smutną miną lub są zdenerwowane tym wszystkim.
Czego nie lubię w świętach?
-wszechobecnych durnowatych piosenek i kolęd w supermarketach - do świąt grubo ponad półtora miesiąca a wszędzie słyszalne "Last Christmas I gave you my heart..."
-sztuczności gestów i uśmiechów wszystkich wokoło, bo są święta i "tak wypada"
-Zawalenia pracą i braku czasu nawet na 10 minutowe spotkanie ze znajomymi czy TŻtem, bo mama zawsze coś wynajdzie do roboty.
-prezentów (otóż to). Gdy sobie pomyślę, że ludzie od których je dostaje liczą każdy grosz, bo nie starcza im na opłacenie światłą i najchętniej by tego nie robili, a wiedzą, że "muszą" jest mi przykro i szkoda, że przez tradycję są zmieszani i zakłopotani.
-no i Kościoła w te dni. Latania braciszka ze świecą do kościoła na roraty i mówiącego w domu, jaki "Bóg jest piękny,mądry i jak kocha ludzi, bo zesłał Ducha Świętego, żeby Maryja urodziła". Przed uświadomieniem mu co o tym myślę powstrzymuje mnie tylko jego wiek.
Także wizażanki chętnie poczytam jak Wy to widzicie z Waszej strony.
Edit. Przepraszam za literówkę w wątku - nie zauważyłam jej ;/
|
|