2010-10-18, 16:10
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rodzić naturanie czy CC
to jest chyba oczywiste, że poród ma się odbyć w szpitalu i z jak najbardziej fachową opieką
bo dążenie do minimalizowania ryzyka jest naturalne
i nie uważam, żeby cc było bardziej ryzykowne niż sn, wręcz odwrotnie
a dla mnie porozumieniem jest np. kiedy kobiety mają najwięcej do powiedzenia jak inne kobiety mają rodzić 
obecnie w Polsce co trzecie dziecko rodzi się przez cc, ciekawe kiedy będzie więcej cc niż sn? 
a dla mnie porozumieniem jest np. kiedy kobiety mają najwięcej do powiedzenia jak inne kobiety mają rodzić 
a wg mnie jeśli ktoś chce sobie wyciąć wyrostek żeby uniknąć choroby, to jego sprawa, i mi nic do tego, to jego życie więc dba o nie jak może,
ja nie jestem mu w stanie zagwarantować , że nie umrze z powodu zapalenia wyrostka,
więc nie będę go odwodzić od tego,
bo nie wezmę odpowiedzialności za jego życie 
---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22737409]
Owszem, ale epi nie działa w nieskończoność. U mnie 2,5h działał, a w sumie po 7-8 zrobili mi cc.
Bzdury. Są sytuacje, gdy personel medyczny nie może zareagować, bo nie ma pojęcia, że np. dziecko się zaklinowało (czasem da się to stwierdzić, a czasem nie). Tak samo, gdy dochodzi do powikłań, bo dziecko duże - określają to wyłącznie na podstawie usg, a to maszyna - omylna mimo wszystko.
Dlaczego uważasz, że SN jest dla dziecka bezpieczniejsze? Ja się nie zgadzam z tym. Przede wszystkim ogromne ryzyko zakażenia bakteriami, no i ogromny wysiłek, który jednak nie dla każdego dziecka jest możliwy do przejścia.
Ogólnie uważam, że jeśli przeciwwskazań nie ma, powinno być SN, ale też - lekarze często za długo zwlekają ze zrobieniem cc (czasem po kilka dni), kobieta coraz bardziej zmęczona, dziecko też. Ja miałam fuksa, że zrobili mi szybko w miarę, ale koleżanka z wątku czekała 20h. Koszmar.[/QUOTE]
7h to miałaś szczęście trafić na ludzi szpital,
u nas w mieście 20h to normalka 
mojej siostrze, która urodziła 3 tyg. temu zrobili po 16h, bo ... zapłaciła
|
|
|