2010-10-18, 19:51
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny jak maliny: Wypieścimy, wystaramy,a następnie się wspieramy -cz.X
Cytat:
Napisane przez magnesska
|
to z żyrafą mają znajomi i jeszcze do tego kupili komodę z przewijakiem. Ładnie się prezentuje na żywo i solidnie.
Cytat:
Napisane przez emigra
Golabki wyszly super   prawie jak u mamy hehe
Magnesska, dawaj tego pasztecika  ( mozesz podac przepis? sama robisz?  )
Maz mnie bedzie molestowal, ponoc wczoraj wieczorem go naszlo ale zasypialam i sie nie odwazyl mnie budzic haha ale teraz odkad wrocil z pracy to mnie maca ciagle i majty probuje sciagac  ale dzisiaj zadbam o to zeby bylo .... romantycznie  bo ostatnio narzekal ze go nie miziam ani nic tylko odrazu na konika 
|
dawaj przepis na gołąbki 
i wskakuj na konika, miłego patatajowania 
Cytat:
Napisane przez magnesska
A proszę bardzo  Sama robię
PRZEPIS:
*Farsz
-0,5 kg kapusty kiszonej
-0,5 kg pieczarek (można też grzyby, ale mi pieczarki bardziej smakują)
-1 średnia cebula
*Ciasto
-4 szkl. mąki
-1 szkl. mleka
-2 jajka
-25 dkg drożdży
-1,2 kostki margaryny
-szczypta soli
Farsz - kapustę pokroić i gotować z 1 szkl. wody aż zmięknie. Pieczarki pokroić, usmażyć, cebulkę też. Połączyć składniki i jeszcze troszkę pogotować. Odstawić do wystygnięcia.
Ciasto - do przesianej mąki dodajemy drożdże wymieszane z mlekiem (ciepłym), mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ciasta. Następnie dodajemy 1 jajko, żółtko (białko zostawiamy do smarowania pasztecików), rozpuszczoną margarynę. Formujemy ciasto, nakładamy farsz, lepimy i smarujemy białkiem. Pieczemy w 180 st. do wyrośnięcia.
Gotowe 
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------
Pewka, z kapuchą i pieczarkami
Dobra, jestem dziś wykończona i pleców nie czuję... Lecę robić kolacyjkę i do mężula do wyrka 
Dobrej nocy dziołszki 
|
przepis wrzucam na stronkę:P
---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------
ps GDZIE JEST AA2???????????????
|
|