Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dziewczyny jak maliny: Wypieścimy, wystaramy,a następnie się wspieramy -cz.X
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-10-18, 19:51   #222
LadyMK
Zakorzenienie

Dot.: Dziewczyny jak maliny: Wypieścimy, wystaramy,a następnie się wspieramy -cz.X

Cytat:
Napisane przez magnesska Pokaż wiadomość
Na początku zakochaliśmy się w tym:
http://allegro.pl/klups-safari-z-poj...3.html#gallery

Ale odwidziało mi się i stwierdziłam, że kupimy łóżeczko z tymi duperelami typu pościel, powłoczki, rożek itp. Niby na początku potrzebne nie będzie, ale nie będzie mi się chciało za tym z dzidzią latać, więc będzie coś w tym stylu:
http://allegro.pl/wyprawka-lozeczko-...271354060.html
to z żyrafą mają znajomi i jeszcze do tego kupili komodę z przewijakiem. Ładnie się prezentuje na żywo i solidnie.

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Golabki wyszly super prawie jak u mamy hehe

Magnesska, dawaj tego pasztecika ( mozesz podac przepis? sama robisz? )

Maz mnie bedzie molestowal, ponoc wczoraj wieczorem go naszlo ale zasypialam i sie nie odwazyl mnie budzic haha ale teraz odkad wrocil z pracy to mnie maca ciagle i majty probuje sciagac ale dzisiaj zadbam o to zeby bylo .... romantycznie bo ostatnio narzekal ze go nie miziam ani nic tylko odrazu na konika
dawaj przepis na gołąbki
i wskakuj na konika, miłego patatajowania

Cytat:
Napisane przez magnesska Pokaż wiadomość
A proszę bardzo Sama robię

PRZEPIS:

*Farsz
-0,5 kg kapusty kiszonej
-0,5 kg pieczarek (można też grzyby, ale mi pieczarki bardziej smakują)
-1 średnia cebula
*Ciasto
-4 szkl. mąki
-1 szkl. mleka
-2 jajka
-25 dkg drożdży
-1,2 kostki margaryny
-szczypta soli

Farsz - kapustę pokroić i gotować z 1 szkl. wody aż zmięknie. Pieczarki pokroić, usmażyć, cebulkę też. Połączyć składniki i jeszcze troszkę pogotować. Odstawić do wystygnięcia.
Ciasto - do przesianej mąki dodajemy drożdże wymieszane z mlekiem (ciepłym), mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ciasta. Następnie dodajemy 1 jajko, żółtko (białko zostawiamy do smarowania pasztecików), rozpuszczoną margarynę. Formujemy ciasto, nakładamy farsz, lepimy i smarujemy białkiem. Pieczemy w 180 st. do wyrośnięcia.

Gotowe

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Pewka, z kapuchą i pieczarkami

Dobra, jestem dziś wykończona i pleców nie czuję... Lecę robić kolacyjkę i do mężula do wyrka
Dobrej nocy dziołszki
przepis wrzucam na stronkę:P

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

ps GDZIE JEST AA2???????????????

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora