2010-10-19, 10:34
|
#8
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2009-05
Wiadomości: 32 059
|
Dot.: Zły wapń - opuchlizna.
Cytat:
Napisane przez xxmoonlightxx
Kalina ,jest cos takiego. Wygoogluj zanim odpowiesz bez sensu.
|
za to ty taka mądra jesteś i nie potrafisz napisać, że chodzi o wapń nieorganiczny 
Cytat:
W naturze wapń występuje w dwóch postaciach. ,,Dobry" wapń czyli organiczny, łatwo przyswajalny przez kości, znajduje się w warzywach i owocach a szczególnie w skórce, w świeżo przygotowanych sokach, jajach, orzechach, miodzie, otrębach, świeżym mleku krowim i kozim. "Zły" wapń, nieorganiczny, trudno przyswajalny dla kości jest we wszystkich produktach oczyszczonych (rafinowanych) czyli również w mleku krowim pasteryzowanym. Pech polega na tym, ze ten zły wapń nie wchłania się do kości ale w tkanki miękkie (ścięgna, między powięzie okołostawowe), powodując stany zapalne stawów, tapetując od środka ściany naczyń przyczyniając się do przyspieszonego procesu miażdżycy.
|
Cytat:
wapń nieorganiczny tworzy podstawę kamieni w nerkach
|
Nie sądzę, aby to powodowało zatrzymywanie wody w organizmie i w rezultacie opuchliznę
|
|
|