2010-10-20, 14:16
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Cytat:
Napisane przez Chatul
Też staram się takie hepeningi urządzać 
|
Skąd ja to znam 
Cytat:
Napisane przez Agnieszka987
Co do avonu, ja jesteś konsultantką i tam pisze że avon nie testuje kosmetyków na zwierzętach, wbierze udział w wielu kampaniach na rzecz środowiska itd. Więc gdy kupuję kosmetyk z avonu i pisze: wyprodukowano w Garwolinie mam pewność że zwierzaki nie ucierpiały. Ale avon Polska produkuje w Polsce tylko okręślone kosmetyki, a naprzykład na pudrze colortrend widnieje napis: Made in China, a któraś z Was pisała ze w Chinach jest obowiązek testowania kosmewtyków na zwierzakach;( wieć sama nie wiem...
|
Ja napisałam, że w Chinach testują (cytat z netu: "W Chinach testy na zwierzętach są wręcz obligatoryjne przed uzyskaniem pozwolenia na wprowadzenie produktu kosmetycznego do sprzedaży"). Ktoś to połączył z avonem, nie wiem czemu. Nie siejmy paniki :P bo nie wiadomo dokładnie o co chodzi. Z resztą jakoś nie chce mi sie w to wierzyc bo avon jako jeden z pierwszych zaprzestał testów na zwierzętach juz w 1989 roku i rzeczywiście uczestniczy w róznych kampaniach to na rzecz ochrony środowiska, walki z przemocą, rakiem...
Spróbuje napisać do avonu, wkleje im ten cytat i że na niektórych produktach pisze 'made in china' - zobaczymy co odpiszą.
Edit: Poszedł mail.
I jeszcze bym zapomniała - dosatałam odp. od Verony:
"Witam
W odopwiedzi na emaila z dnia 14.10.2010:
1. Czy Verona testuje gotowe komsetyki lub poszczególne składniki
produktów na zwierzętach? nie przeprowadzamy takich testów i nigdy nie przeprowadzaliśmy.
2. Jeśli otrzymuje składniki od dostawców, to czy wymaga aby nie były
one testowane na zwierzętach? od kilku lat testy na zwierzętach są zabronione, kupujemy tylko surowce, które spełniają wymagania Ustawy o kosmetykach.
3. Czy w skład kosmetyków Verona wchodzą składniki pochodzenia
zwierzęcego lub odzwierzęcego? nie stosujemy takich składników.
Pozdrawiam
...
Główny Technolog
Verona Products Professional Sp. z o.o."
Edit2: Własnie zobaczyłam na maila i o dziwo dostałam już odp.:
"Szanowna Konsultantko,
W nawiązaniu do Pani e-maila informujemy, że nie testowanie kosmetyków na zwierzętach dotyczy wszystkich fabryk i rynków firmy Avon.
Z pozdrowieniami,
...
Obsługa Internetu
Avon Cosmetics Polska"
Edytowane przez teteesia
Czas edycji: 2010-10-20 o 16:28
|
|
|