2010-10-20, 18:04
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: KOBO PROFESSIONAL COSMETICS nowość w naturze
Cytat:
Napisane przez signa
To moze ja sie wypowiem, bo bylam na szkoleniu i wiem co nie co a propos cen..chodzi o to, ze po 1 sa to polskie kosmetyki i juz nawet dla tego beda tansze. Firma nie wydaje milionow na marketing to po 2 a po 3 Kobo nie ma opakowan produkowanych specjalnie dla nich tylko sa to opakowania masowe, ze tak powiem.
Moim zdaniem fajnie, ze powstala taka marka, bo umowmy sie nie kazda kobieta ma mnowstwo kasy zeby isc do Mac'a i wydac 2tys na kosmetyki. No i nie kazda poczatkujaca wizazystka oczywiscie.
Powiem Wam, ze ja tez mialam na poczatku mieszane uczucia jak trafilam na szkolenie i zobaczylam ceny. Ale potestowalam, popatrzylam na sklady kosmetykow. I jestem na tak. Baza moim zdanbiem jest bardzo fajna, nie widac po niej zadnych suchych skorek ani buzia nie jest sciagnieta. Fajnie nawilza. Korektory rowniez nie przypadly mi do gustu. Jedyne co to ten poczworny mi sie spodobal. Do rozy tez mozna sie troche doczepic. Ale cienie i pogmenty jak najbardziej. Ja sie zakochalam  Podobaja mi sie tez podklad matujacy, i pudry sypkie, bronzer jest bardzi ladny kolorystycznie i daje spore mozliwosci no i ten podklad mocno kryjacy najasniejszy i najciemniejszy super do modelazu na mokro  Ze szminek to mi akurat podobaja sie kolorki i krycie tej szminki Fashion, blyszczyk w sloiczu tez mnie zachwycil. Daje genialny blysk no i kolorowy w sloiczku tez fajny. Bardzo dlugo sie utrzymuje.
Cienie wszystkie te male (nie wypiekane) mozesz skompletowac w kasetce i sa to te same cienie co w opakowaniach dlatego nie ma wkladow w testerach.
|
Dużo racji w tym, co piszesz. A przynajmniej wszystko układa się w logiczną całość, oczywiście jeśli chodzi o te ceny . MAC jest drogą firmą, ale m.in. w Polsce. Z tego, co mi wiadomo produkty tej firmy w UK czy w USA są znacznie tańsze. Oczywiście nie mówię, że są tanie, ale na pewno ich cena w stosunku do średnich zarobków konsumentów jest o wiele niższa niż w Polsce.
Dlatego takie KOBO będzie u nas kosztowało o wiele, wiele mniej niż MAC. A uważam, że jakościowo nie będzie jakiejś diametralnej różnicy. No bo przecież jeśli coś jest dziesięć razy droższe wcale nie oznacza, że jest dziesięć razy lepsze, prawda? Dlatego powstała ogólnodostępna marka KOBO.
Nie mogę się doczekać przypływu gotówki, żeby sobie co nieco zakupić .
Co do cieni to ja chyba na te bez paletki się zdecyduję, na razie na 2, co by sprawdzić .
---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------
Cytat:
|
Napisane przez Ishikawa
Byłam na 2ch weselach gdzie panna młoda była malowana średnią półką Inglotami, Max faktorami L'orealem - makijaż super , ale trwałość ...  a zapłaciła cięzką kasę ;/
|
Rzeczywiście gdybym zapłaciła kupę kasy za makijaż ślubny to chciałabym, żeby był jak najlepszy i jak najtrwalszy, to oczywiste.
Ale wiecie... Moja mama kiedyś pracowała w pewnym studium policealnym i prowadziła tam zajęcia. W w/w szkole wiadomo... miała trochę koleżanek. Jedna zajmowała się makijażem. A że akurat miałam studniówkę to kochana rodzicielka poprosiła swoją koleżankę, żeby zrobiła mi makijaż na tę, jakże ważną dla każdego licealisty imprezę... Pani P. zrobiła mi makijaż kosmetykami z naprawdę niskiej półki jeśli chodzi o "profesjonalizm". Produktami Manhattan i Maybelline z tego, co pamiętam. Co do tych drugich mam wątpliwości, ale Manhattan był na pewno. Gdy Pani P. mnie malowała w tym samym czasie jakieś laski pisały u niej poprawę jakiejś kartkówki czy sprawdzianu... I dziwiły się strasznie, że pani maluje mnie takimi kiepskimi kosmetykami, że przecież to ze mnie spłynie... I wiecie co? Makijaż trzymał się w stanie nienaruszonym przez całą noc. Wykonany kosmetykami z Manhattanu! No... Wiadomo, że błyszczyk zszedł po pierwszym daniu i po kilku godzinach buzia troszkę zaczęła się świecić, ale to normalne, nie oczekujmy cudów. To są jednak usterki, które w kilka sekund możemy naprawić.
Jak widać trzeba po prostu umieć zrobić trwały makijaż, zastosować odpowiednie metody a nie wydawać kilka tysięcy na kosmetyki :P.
|
|
|