Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - konwertery optyczne
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-10-21, 15:09   #5
aezn913
Raczkowanie

Dot.: konwertery optyczne

Cytat:
Napisane przez pimpcia Pokaż wiadomość
jeżeli chcesz zająć się fotografowaniem, a nie pstrykaniem to tylko lustrzanka cyfrowa Ci na to pozwoli. W twoim kompakcie głębia ostrości ustawiona jest na full i możesz zapomnieć o rozmytym tle (bokeh). Starszą używaną lustrzankę kupisz na allegro w cenie kompaktu.
http://www.szerokikadr.pl/poradnik/a...lebia_ostrosci
lubię fotografować - ale na dzień dzisiejszy wolę wykorzystać na maxa swojego kompakta i trochę zacząć się nim bawić - bez żadnej szkody - niż z marszu kupować lustrzanke (lustrzanka nie czyni nikogo od razu profesjonalistą). Niestety często oglądam zdjęcia znajomych z najnowszych lustrzanek - i nigdy powiedziałabym, że to nie jest zwykły kompakt - tu trzeba przede wszystkim umiejętności i trochę pewnie wiedzy - z czym szczerze, nie najlepiej stoję. A z drugiej strony, fotografowania nie nazwałabym moim wielkim hobby - ot czasem mam wenę po prostu...

co do rozmytego tła - nie do końca się zgodzę . Można osiągnąć efekt bokeh (oczywiście, ma to swoje ograniczenia) - trzeba po prostu znać swój sprzęt na jakoby 100% - na dowód wklejam fotę mojego autorstwa - wykonaną KOMPAKTEM

A moje pytanie z tematu było jak mogę urozmaicić swój aparat, aby trochę z nim pokombinować - i co mogę czym w praktyce osiągnąć.

Edytowane przez aezn913
Czas edycji: 2012-07-11 o 11:03
aezn913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując