2010-10-21, 15:19
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
Napisane przez Artystka23
ja mam poludniowe okno i sucho jak pieprz w mieszkaniu,to raz na tydzien mi wychodzi:P ale jak dostane ataku ciazowej sklerozy to i po 2 tyg sobie przypomne  fajny kwiatek,ale jak przestanie mi kwitnac to zglosze sie do Ciebie bo nie mam pojecia co dalej...obcinac czy nie obcinac? 
|
Obcinac tylko to co suche, do zdrowego oczka, bo ten storczyk czesto powtarza kwitnienie na tej samej lodydze.
Cytat:
Napisane przez gimikis
Skoro jest już temat storczyków to mam pytanie do De co ja mam zrobic moim Phalaenopsisem nie kwitł juz od fiu fiu fiu może 2 lat?? Za to wypuścił nowe liście. Dołączam fotkę.
|
Lo bozie szczesciaro masz ogromne keiki czyli mlode rosliny.Nic dziwnego, ze ci nie kwitnie.Wydala mi dzieci Maja juz spore korzenie, ja bym je oddzielila i wsadzila do osobnej doniczki- z podlozem do storczykow, kora. Nawozisz ja?Bo na pewno sie biedna wymeczyla ta ciaza blizniacza Musisz ja troche podkarmic to po odstawieniu keikow powinna zakwitnac ( czasem dlugie okresy suszy-3 tygodnie na przyklad takze inicjuja kwitnienie)
Moge wykorzystac twoje zdjecie?Na forum roslinnym chcialabym wstawic.
|
|
|