Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-10-21, 15:19   #3630
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
ja mam poludniowe okno i sucho jak pieprz w mieszkaniu,to raz na tydzien mi wychodzi:P ale jak dostane ataku ciazowej sklerozy to i po 2 tyg sobie przypomnefajny kwiatek,ale jak przestanie mi kwitnac to zglosze sie do Ciebie bo nie mam pojecia co dalej...obcinac czy nie obcinac?
Obcinac tylko to co suche, do zdrowego oczka, bo ten storczyk czesto powtarza kwitnienie na tej samej lodydze.

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Skoro jest już temat storczyków to mam pytanie do De co ja mam zrobic moim Phalaenopsisem nie kwitł juz od fiu fiu fiu może 2 lat?? Za to wypuścił nowe liście. Dołączam fotkę.
Lo bozie szczesciaro masz ogromne keiki czyli mlode rosliny.Nic dziwnego, ze ci nie kwitnie.Wydala mi dzieci Maja juz spore korzenie, ja bym je oddzielila i wsadzila do osobnej doniczki- z podlozem do storczykow, kora. Nawozisz ja?Bo na pewno sie biedna wymeczyla ta ciaza blizniaczaMusisz ja troche podkarmic to po odstawieniu keikow powinna zakwitnac ( czasem dlugie okresy suszy-3 tygodnie na przyklad takze inicjuja kwitnienie)

Moge wykorzystac twoje zdjecie?Na forum roslinnym chcialabym wstawic.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora