2010-10-21, 19:22
|
|
Zakorzenienie
Przekupka: 204 pkt / 100% pozyt.
|
ciuszki (xs/s czasem większe), kosmetyki, biżuteria, torebki i inne
zamknięty- nieaktualny
ZASADY :
- osoba z mniejszą ilością przekupek wysyła pierwsza (zostałam dwukrotnie oszukana przez wizażanki o wysokiej liczbie przekupek i nie chciałabym by się to powtórzyło)
- paczki wysyłam tylko raz w tygodniu- w pierwszym poście będę wpisywała dokładnie kiedy do kogo poleciała paczucha byśmy nie musiały "zaśmiecać" sobie skrzynek
-wysyłka tylko i wyłącznie listem poleconym bądź paczką (jest mi obojętne czy ekonomiczny czy priorytet- ja chętniej wysyłam ekonomicznym)
-jeśli nic nie znajdę w Twoim wątku- odpiszę tylko u siebie
-jeśli zainteresują mnie Twoje rzeczy odpisuję zawsze u siebie i u Ciebie. Odpisuj również u mnie.
- nie zatajaj wad i uszkodzeń rzeczy. Jeśli dostanę coś niezgodnego z opisem bądź jakaś wada będzie zwyczajnie przez Ciebie pominięta wystawiam negatywa i wpisuję na BL
- jeśli otrzymam rzecz niezgodną z opisem w fatalnym stanie na pewno nie odeślę jej na własny koszt bo taniej będzie mi ją do kosza wyrzucić. Odsyłam rzeczy tylko i wyłącznie na Twój koszt- czyli kurierem (dostałam informacje na poczcie , że tylko w ten sposób można wysłać rzecz na koszt adresata. Koszt- ok 20zł za paczkę do 2kg)
- staram się prowadzić sprawiedliwe wymiany i nienawidzę wyłudzania/ wypraszania czegoś dodatkowo. Jeśli zgodzę się na wymianę to nie pytaj w momencie wymiany adresów czy Ci coś dorzucę (koszulkę, kosmetyk) bo nie dorzucę. Ty chyba też byś raczej nie dorzuciła jak sądzę.
Stworzony został jeden post, w którym są rzeczy, które mogę dołożyć do wymiany jako gratis. Są to rzeczy używane bądź takie , które kompletnie nie przypadły mi do gustu. I tylko z tego postu będę dokładała coś gratis. Ale tylko w przypadku większej wymiany (NIE "długopis" za "długopis" + mam dorzucić maseczkę do twarzy)
- daję czas do namysłu, nie popędzam i proszę abyś przemyślała czy rzeczy ode mnie chcesz na pewno bo po wymianie adresów nie toleruję rezygnacji- wystawiam negatywa + wpis BL
-wymianę uważam za "przyklepaną" w chwili wymiany przez obie strony adresów.
- po otrzymaniu przez obie strony paczuszek- proszę o wystawianie przekupek. Po ich wystawieniu uważam wymianę za zakończoną a rzeczy stają się własnością drugiej strony.
- jeśli chodzi o kosmetyki .... proszę gdy je dostaniecie o sprawdzenie czy wszystko się zgadza. Do tej pory trzymałam zamknięte i nie otwierałam do momentu aż druga strona nie dostała swoich rzeczy. Okazało się kilkakrotnie, że np. tusz był nie do użycia- wyschnięty. Teraz proszę o sprawdzanie- ja również będę testowała. Tak samo z zapachami- nie ubędzie nikomu jednej kropli jak posprawdzamy sobie nawzajem czy wszystko ok. To jeśli chodzi o rzeczy używane- natomiast jeśli coś jest zamknięte- nowe- nieużywane- dopiero testujemy po wystawieniu przekupek , gdy obie strony wystawią. Jeśli coś jest nowe to jest nowe i nie ma uważam potrzeby tego "paćkać" jeśli drugiej stronie coś nie będzie pasowało - będzie można odesłać.
- nie biorę odpowiedzialności za pocztę polską ! Wiem, że dzieją się tam istne cuda i cudeńka- w związku z tym bardzo dokładnie zabezpieczam paczki i dodatkowo oklejam taśmą i wpisuję info o zabezpieczeniu przez nadawcę i Bóg wie czym jeszcze.. Jednak zdarzyły mi się dwie drobne kradzieże... Nie odpowiadam za to! Sprawdzaj dokładnie czy dostajesz zabezpieczoną przesyłkę- czy uszkodzoną. Uszkodzoną paczkę otwieraj przy listonoszu. Uważam za Twoje przeoczenie jeśli odbierasz roztarganą kopertę i nie interweniujesz!
KOSMETYKI PRZENIESIONE DO WĄTKU Z KOSMETYKAMI
Edytowane przez majka242007
Czas edycji: 2010-11-27 o 21:13
|
|
|