Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie chcę puszystych modelek!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-10-21, 20:40   #39
Nanetka26
Raczkowanie

Dot.: Nie chcę puszystych modelek!!!

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Witajcie.
Słyszałam ostatnio na Tvn Style, że mają zamiar wprowadzić puszyste modelki, z resztą już nie pierwszy raz o tym słyszę.
Nawet pokazali jakiś przykład średniej wagi modelki i powiedzieli, że już coś w tym kierunku zaczyna się dziać!!!
O tuż przeraża mnie to !Dlatego, że i tak dziewczyny grubsze z duzymi tyłkami mają większe powodzenie w śród chłopaków niż te chudsze.Więc nam szczupłym zabiorą jeszcze możliwość dowartościowania się telewizoram! Pokazywać będą w telewizji spaślaków na ulicy spaślaków ! Zaleją nas tłuszczem , nikt już nie będzie się odchudzać tylko tuczyć! Teraz to przynajmniej ludzie dbają o zdrowie...(niektórzy) I tak już w telewizji nie pokazuje się szczupłych kobiet tylko takie średnie z dużymi tyłkami, Więc czego oni chcą, nie wystarczy im, że nas szczupłych na ulicy wytykają palcami ?? I wyzywają?? Idę do sklepu i nie mogą kupić nic na siebie, jeszcze podejdzie do mnie wścibska ekspedientka i zapyta czy ja coś jem ?? Już nie wspomnę o tym, że koleżanki się czepiają a chłopacy też wytykają palcami ! Więc jestem absolutnie na nie ! Zostawcie nam chociaż ten modeling!!!

Matko kochana aż mi się w głowie nie mieści, że mogłaś napisac takie rzeczy...Skąd w Tobie tyle agresji?

Czy ty w ogóle zdajesz sobie sprawę z tego ile młodych dzewczyn tkwi w ed i innych zaburzeniach odżywiania właśnie przez to, ze w tv promowae są modelki xxs z niedowagą? Czy zdajesz sobie sprawę z tego jaki cel ma ta inicjatywa? Bo mam wrażenie, że nie...boisz się o swoją "karierę"?

wiesz, że tak samo jak Ty atakujesz modelki w rozm l,m czy vl tak samo kobiety z nadwagą mogą miec pretensje do Ciebie? O co?
Bo faceci oglądają się za chudszymi, bo wam jest łatwiej, bo nie masz problemu gdy ktoś się z Ciebie wyśmiewa itp itd. Piszesz, że się Ciebie czepiają- współczuję, ale tak samo zachowują się wobec ludzi otyłych. I nie oszukujmy się bo wystarczy odwiedzic pierwszą lepszą szkołę, żeby się o tym przekonac i usłyszec jak padają z ust dzieci słowa typu "świnia" czy "pasztet"

Twierdzisz, że kobiety, a może raczej jak to określiłaś "spaślaki" ( swoją drogą pozazdroscic kultury osobistej) wszystko wam odbierają, facetów też, więc powiedz mi dlaczego kobiety stale się odchudzają? Czy nie dlatego, ze chcą się im podobac tak jak wy?

o zdrowym odżywianiu nie wspomnę bo podczytuję inny wątek

nie wiem co przez Ciebie przemawia- zazdrośc czy inne uczucie, ale uważam, że mocno przesadzasz i powinnaś się zastanowic nad swoim zachowaniem...

jak Ty byś się czuła czytając wątek pod tyt " nie chcemy na wybiegach zeschniętych modelek!"?
Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
A dba ?? Jak objada się przed telewizorem, nie ćwiczy, nie chodzi nawet na spacery to jest według ciebie człowiekiem zdrowym ??

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Właśnie w tym problem, że nie można. Kiedyś właśnie doświadczyłam tego, jakaś babka mnie zaczepiła i zaczęła gadać, że nic nie jem i że mam anoreksję i że powinnam iść do lekarza! I mnie tak męczyła , nikt tego nie dostrzegał dopiero jak ja jej zwróciłam uwagę , żeby spojrzała na siebie, wtedy ludzie naskoczyli na mnie, że jak ja tak mogę !!! mówić "prawdę" I było w moim życiu więcej takich sytuacji Nawet nie wiem czy nie gorszych !!! Otyłość to temat tabu tak uważam .
i powtórzę po raz któryś aby w końcu do Ciebie dotarło, że nadwaga często wynika z chorób np tarczycy? Na biologii z pewnością coś o tym miałaś więc polecam jako lekturę podr z liceum
Cytat:
Napisane przez Nataala Pokaż wiadomość
A nie sądzisz że niektóre osoby są otyłe ponieważ na coś chorują biorą leki itp i nic z tym niestety nie mogą zrobić? Nie każda otyła osoba jest takim stereotypem jaki Ty przedstawiasz.

brak słów, po prostu brak słów...

Tylko jeśli wiesz jak być szczęśliwym jesteś w stanie nauczyć tego kogoś innego... "
SS
Nanetka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując