Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Cesarka czy naturalny poród? Mamy 2008-2010
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-10-22, 13:21   #243
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Cesarka czy naturalny poród? Mamy 2008-2010

Cytat:
Napisane przez takaja13 Pokaż wiadomość
Przy mojej kuzynce byl maz przy cc 2 miesiace temu,przy kolezance 1,5 roku rowniez przy cc i jakis tydzien temu przy innej kolezance ,2 rodzily w pl a jedna na wyspach i ani jeden nie widzial jak kroja ,pod piersiami mialy cos a la zielony parawanik a faceci siedzieli na wysokosci piersi swoich partnerek i zon jerdyne co krwawe zobaczyli to dziecko zaraz po wyjeciu wiec NIE WIEM CO TUTAJ TAKIEGOKRWAWEGO,POCZYTAJ TROSZKE OPINII NAWET NA NECIE nigdzie lekarze nie pozwalaja patrzec na prace ich rak przy cc wiec nic ciekawego nie wnioslas.
Nie zgodzę się. Moja bratowa miała CC i jej mąż nie tylko widział dokładnie cały zabieg ale nawet ma zdjęcia (zresztą ja też jej mam).

Cytat:
Napisane przez AlicjaH Pokaż wiadomość
A Ty przez poród naturalny i powrót do natury uznałaś sn bez znieczulenia i chyba bez nacięcia jak zrozumiałam a to już był bardzo wybiórcze
ps wiesz co to sarkazm?
Nie. Za poród siłami natury uznaję taki, w którym się rodzi przy pomocy własnej dupy a nie rąk lekarza że tak już to po chamsku nazwę. A czy ktoś bierze czy nie bierze znieczulenie, nacina czy nie nacina krocze to zupełnie inna sprawa i nic takiego jak sugerujesz nie napisałam.

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
No właśnie o to chodzi, że nie każda kobieta tak jak ty może urodzić w prywatnym szpitalu, urodzić po ludzku (...)
Ale nie ma teraz rejonizacji żadnej, możesz wybrać dowolny szpital w całym kraju. Tam gdzie ja rodziłam były dziewczyny z innych miast Polski. Zorientuj się czy w twojej okolicy nie ma szpitala w którym mogłabyś rodzić normalnie. Jeśli do CC popycha cię tylko strach przed szpitalnymi warunkami to na prawdę nie warto