Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - proszę o rady! :) krzywe zęby -zdjęcia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-10-23, 22:44   #2
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87
Dot.: proszę o rady! :) krzywe zęby -zdjęcia

Cytat:
Napisane przez aburridaaburrida Pokaż wiadomość
Witam....

Głupio mi jest.........
bo nie lubię pisać o moich niedoskonałościach, ale gdzie znajdę bardziej zorientowanych w temacie ludzi niż tu?

Otóż: mam bardzo brzydkie zęby i ... 2 przeszkody w tym, by zdecydować się na aparat:

1.przeszkoda: bardzo mało kasy i niedająca się zwalczyć myśl "czy warto wydawać tyyyyyyyle kasy na tak małą wadę?!" do tego dochodzą jeszcze lęki o to, że wcale nie będę wyglądała ładniej....

2.przeszkoda: rodzina która twierdzi że problemu nie ma :/
Właściwie nie mam kogo zapytać o zdanie, bo nie mam zwyczaju rozmawiać z koleżankami o aż tak żenujących (bo to jest dla mnie żenujące ) sprawach.
Dlatego piszę tu:

Proszę Was o szczere opinie: czy mój problem może zostać rozwiązany za pomocą leczenia ortodontycznego czy szkoda kasy bo efektu raczej nie będzie?
Możliwe , że moja wada nie kwalifikuje się do naprawy....

Byłam w Ortomanii na ul.Czapińskiego w Krakowie. Pani wyceniła całość leczenia na jakieś 6000 zł (( okropnie to wszystko drogie. Dlatego proszę Was bardzo pomóżcie mi w ocenie problemu, czy warto? czy są szanse na dobre efekty? Tłumaczę sobie to że owszem -drogo- ale za to satysfakcja z efektu i rozkoszowanie się nim rozkłada się na całe życie począwszy od zdjęcia aparatu )) !

Załączam zdjęcia. Są odrażające... ale w końcu to forum ortodontyczne, brzydkie zęby powinny być tu na porządku dziennym :P

http://img42.imageshack.us/i/a069c.jpg/
To jest mój uśmiech.... chyba rozumiecie dlaczego odczuwam ogromny dyskomfort i wstyd. Naprawdę, mogłabym wybulić te 6000 zł ale żeby tylko uzyskać proste ładne zęby! (jeżeli ktoś nie widzi w czym problem, to na wszelki wypadek opiszę: polega on na tym że szereg zębów jest "trochę" przesunięty w moje prawo. Wśród dolnych zębów łatwo wyszukać kreskę między jedynkami dolnymi. Ona powinna mniej więcej pokrywać się z górną linią międzyjedynkową... a jest tak jak widzicie....)

Miał ktoś lub ma podobny problem? Proszę o wypowiedzi!

Dziękuję za uwagę i pozdrawiam!
kup sobie takie male gumki na allegro i zaczepiaj o jedynki, szpara zniknie... ale te 2-1,1-2 itp sie powieksza
ortodonta na pewno pomoze.

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując