Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Znieczulenie u dentysty - ile kosztuje? Boję się... :(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-07-14, 12:45   #1
lorinka
Rozeznanie

Znieczulenie u dentysty - ile kosztuje? Boję się... :(

Boję się... bo wiem, że w przyszłym tygodniu będę musiała znowu usiąść na tym okropnym fotelu... Ostatnio byłam dokładnie (prawie co do dnia) rok temu, państwowo... Miałam leczenie kanałowe, bez znieczulenia, strasznie bolało za pierwszym razem, a kolejne wizyty (chyba z 4 czy 5) już mniej. Na koniec wstawiła mi czarną plombę i wygląda to nieładnie, ale to tylni ząb, więc nie widać.
Znowu boli mnie ząb... właściwie dwa nawet... trzeba je wyleczyć. Mam nadzieję, że zwykłe plombowanie wystarczy, bo kanałowego leczenia nie przeżyję już chyba .
Teraz myślę, że bez znieczulenia nie dam rady. Zastrzyk jakoś przeżyję, lepiej 3 sekundy bólu niż dłuugi ból przy wierceniu :/
Ile kosztuje zastrzyk ze znieczuleniem? Można go dostać tylko prywatnie u dentysty czy państwowo też? Naprawdę pomaga? Moja mama wychodzi z założenia, że po co płacić za coś, co może być za darmo... ale ja nie chcę wrócić znowu na tamten ośrodek, gdzie byłam w zeszłym roku

Gdzieśtam czeka na nią Książe w lazurowoniebieskich kalesonach... kiedyś ją znajdzie. Bo ona nie szuka. Nie teraz. Nie... nie teraz...

She walks on the boulevard of broken dreams.

lorinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując