Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Karmienie piersią w miejscach publicznych - opinie.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-07-14, 12:59   #86
Marisa
Raczkowanie

Dot.: karmienie piersią w miejscach publicznych - opinie

Cytat:
Napisane przez marcelina73
Ja w karmieniu piersią w miejscach publicznych nie widzę nic złego i dziwię się, jak można źle postrzegać jedno z najbardziej naturalnych zjawisk.

A gdzie niby karmić? Ja karmiłam na ławce na głównym deptaku w moim mieście, w parku, koło bloku, w bardzo różnych miejscach. Karmiłam, kiedy dziecko chciało jeść, a że nie siedziałam z nim w domu, większość czasu spędzaliśmy raczej "na dworze" - karmiłam, gdzie popadło. Oczywiście starałm się znaleźć np. ławkę w cieniu, w cichszym zakątku itd - dla komfortu i swobody swojej i dziecka.
A aby nie krępować swoim zachowaniem innych, którzy jednak skrępowani mogli się poczuć, nie wystawiałam całej piersi na wierzch, nie rozbierałam się do połowy. Zresztą to nietrudne - wystarczy odpowiedni strój i tyle.

Mnie rażą w miejscach publicznych Ci, którzy palą papierosy, pijani, którzy śmiecą i nie sprzątają po sobie, swoich psach i dzieciach.

Dokladnie się z Tobą zgadzam.Ja również karmiłam w każdym miejscu gdziekolwiek byłam i kiedykolwiek dziecko chciało i nie krępowalo mnie to wcale jezeli ktos czuł się skrępowany widząc mnie karmiącą to juz jego problem moje dziecko było w danej chwili najważniejsze.
Pozdrawiam wszystkie mamy karmiące wszędzie.Uwielbiam ten widok uważam że nie ma piękniejszej sytuacji jak mama karmiąca piersią dziecko.Niestety już nie karmię.