Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-10-27, 11:05   #552
siarka40
Szef ds. Wymianek

Dot.: Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady

Cytat:
Napisane przez Pchlaczek Pokaż wiadomość
he he, źle to ujęłam Chodziło mi o podwyższanie ze względu na poniesione koszty związane właśnie z opakowaniem typu koperta, pudełko, papier, taśma, folia itp. (nawet kiedyś widziałam w dodatkowych informacjach o kosztach przesyłki, że ktoś dolicza sobie za bilet autobusowy, bo w miejscowości, w której mieszka nie ma poczty, ale przynajmniej był szczery i uczciwy i to napisał ), a nie o celowe zawyżanie
a, to rozumiem juz

Cytat:
Napisane przez Pchlaczek Pokaż wiadomość
A co do zawyżania kosztów przesyłki, to oczywiście masz rację Często się tak właśnie dzieje, że sprzedający zarabiają na kosztach przesyłki, a Allegro nie ma od tego prowizji.
pare dni temu na Plotkowym ktos zarzucil linkiem do aukcji dziewczyny, ktora sprzedawala miedzy innymi roz Clinique'a za grosze doslownie, podczas gdy przesylka dochodzila nawet do 60 zl. oczywiscie, metoda stara jak swiat, acz w tym przypadku sprzedajaca byla bardzo perfidna (i niezbyt rozgarnieta, rzeklabym^^), bo w opisie aukcji stalo, ze nalezy czytac, ze koszt produktu to koszt przesylki, a koszt przesylki to koszt towaru...