Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dziennik regeneracji naturalnych loków i fal
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-10-30, 23:19   #108
3mkm3
Przyczajenie

Dot.: Dziennik regeneracji naturalnych loków i fal

Typ wg Fia: 2a/M/ii

Włosy mam ciemne, najdłuższe kosmyki sięgają pasa. Przy głowie przetłuszczają się, a na długości są przesuszone. Końcówki do ścięcia - porozdwajane i nieładne. Są też bardzo gęste - w tej chwili jestem w górnej granicy grupy ii, a odrasta mi grzywka więc pewnie wskoczę w iii. Kiedyś miałam chyba typ 2c, ale skutecznie je załatwiłam, głównie czesaniem na sucho. Niestety przez swoją objętość mocno się plączą więc trudno mi uniknąć czesania w ciągu dnia.

Długo farbowałam się na czarno, jakiś czas nosiłam miałam dready. Potem ścięłam się "na jeża", od maja 2007 zapuszczam. Do czerwca farbowałam je Palette Delux 706.

Teraz myję włosy szamponem dla dzieci z Rossmanna co 2 dzień, raz w tygodniu zwykłym. Szampon nakładam tylko przy głowie. Nigdy nie lubiłam układania, suszenia itp., więc zazwyczaj myte są wieczorem i schną same.

W najbliższej przyszłości mam zamiar kupić Rossmannowską odżywkę, dobry grzebień, Amlę, oraz podciąć włosy.

W ten wieczór umyłam włosy zwykłym szamponem (jestem u mojego mężczyzny w domu i zapomniałam zabrać ze sobą Babydream), potem przeczesałam i wgniotłam krem nivea. Do tego harmonijkowanie i plunking lnianym obrusem (teściowej :P) na noc. Czyli nie zrobiłam nic specjalnego, a moje fale już lepiej się mają. Dobrze, że w ogóle się pokazały, a jeszcze są dużo ładniejsze niż normalnie

Dodałam zdjęcia z dzisiaj

Edytowane przez 3mkm3
Czas edycji: 2010-10-31 o 14:04
3mkm3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując