Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-grudzień
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-10-31, 10:30   #581
Martinixxx
Zadomowienie

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Podczytuje was w miare możliwości...

Byłam dzisiaj u dentysty bo plomba mi wypadła, a dentystka mnie pocieszyła że jak sie bedzie karmiło piersią to dopiero plomby bedą wylatywały... Masakra normalnie

Głodna jestem no ale juz sobie daruje dzisiaj eby znowu nic nie wyleciało, tymbardziej ze świeża plomba założona.

Byłam dzisiaj w aptece i kupiłam masc PROCTO-GLYVENOL, babeczka mówiła ze od 3 m-ca można stosowac tą masc. Któras z was stosowała??

Kupiłam też czopki glicerynowe jak juz bedą zaparcia maksymalne, lepiej miec cos w domu jak potem sie meczyc... Oby tylko pomogło i nie zaszkodziło...
Stosowałam kiedyś procto a czopki mam cały czas na wszelki wypadek, ale w ciązy jakos udaje mi się uniknąć zaparc jak nigdy.

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
anecka co tu duzo pisac, nie daj sie

mela boooski avatar

irsin gratki dla jagodzianki to juz starszak z niej jest

a moj michałek jutro ma 2 miesiace !!!!!

ciekawe jak chrzest przezyje, mam nadzieje ze bedzie grzeczny
UU jak ten czas leci....Zawsze jest obawa, że maluch zacznie płakać.Najgorzej jak jedno zacznie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Mam zepsuty weekend,nie cierpie tak siedziec sama jak palec...Mam chyba ze 20 nieodebranych polaczen,a teraz telefon milczy..Faceci
Pociesze cię, że ja siedze sama cały tydzień i weekend też bo tż non stop w pracy i wraca po 24. Dzisiaj miał skonczyć wcześniej (czyli normalnie) poprosiłam go abysmy pojechali do znajomych to stwierdził, że zostaje dłużej (sretetetete, mecz leci o 17 i pewnie obejrzy go w pracy) i niedziele spędzę znów sama. Oczywiście focha już zarzuciłam, co on sobie myśli

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
kurcze nikt mi nic nie odpisal o tym posiewie i tej bakterii dodatniej....
szkoda
no nic moze sie dowiem od gina jak sie dodzwonie do niego kiedys
poki co polozna mnie troche uspokoila ze 90% kobiet to ma i dobrze ze ja znam wynik bo dziecko i tak bedzie badane i tak pod tym kontem a tak dadza mi antybiotyk przy porodzie penicyline... a nie wszyscy zlecaja to badanie, ale tu jak widac na watku nikt nie mial dodatniego, wiec to dziwne.
ale i tak sie martwie
ehh
Ja miałam wynik dodatni, ale na gronkowca. Dostałam antybiotyk i po krzyku. Z paciorkowcem sprawa jest bardziej skomplikowana i podaje sie antybiotyk przy porodzie w zastrzyku domięsniowo tobie i potem dziecku. Póki to swiństwo masz wykryte jesteście bezpieczni i powikłania wam nie grożą.

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość

ale jak czytam co ona (bakteria)moze powodowac to nie moge przestac o tym myslec..
aha i mowie tu o paciorkowcu (bo bad.jest tez na gronkowiec)
poza tym nie wiem czemu nie wszyscy gin. zlecaja te badania i czemu niektore kobiety maja tylko z pochwy a inne z pochwy i odbytu.
Gronkowiec prawdopodobnie skracał mi szyjkę a paciorkowiec sobie siedzi i czeka na poród.

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
mam strasznie twardy brzuch od samego rana, mała tam gdzieś pod tą skorupą się rusza. Plus delikatne bóle krzyża.
No to jak , porodówka już wzywa??

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
witam. dziewczyny a w którym tyg. ciąży wykonuję się to badanie na posiew?? bo ja jestem w 32/33 i tego badania jeszcze nie miałam...
Generelnie po 34, ja miałam w 29 tyg.
Barterie w ciąży jak już wyjda w posiewie to tam już bedą, nie znikają ot tak. Na ciele to inna sprawa, ale w pochwie jak już świństwo sie zagnieździ to tam siedzi do wyleczenia. A robi sie go tak późno bo ja zrobisz np w 20 tyg to potem możesz go jeszcze złapać i bakteria ma czas na wytworzenie odp ilosci koloni. Generalnie po 30 tyg pobiera sie posiew aby miec czas na wyhodowanie ew bakteri , leczenie. Jak złapiesz cos po posiewie to raczej do porodu nie zdąży sie namnożyć tak ,zeby stanowic niebezpieczeństwo.

Ale ładnie dziś na dworze, chyba sama przejde się kawałek. W nocy oczywiście plecy mnie bolały i latałam 6 razy do kibelkaOszaleś można.JA CHCE SIE WYSPAĆ!!
Pytanie do mam: czy stosujecie ten łatwy plan z "języka niemowląt"??
Brzmi nieźle, ale ciekawe jak w praktyce.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora