Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - BLIZNY: potrądzikowe i inne, redukcja przez kosmetyki, zabiegi - ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-31, 15:26   #736
asiulka_22
Zakorzenienie

Dot.: BLIZNY: potrądzikowe i inne, redukcja przez kosmetyki, zabiegi- ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam podobny problem z bliznami co większość z Was - potrądzikowe wgłębienia, głównie na policzkach (te przeszkadzają mi najbardziej bo najbardziej mnie szpecą) oraz nieliczne, pojedyncze na czole. Postanowiłam pozbyć się tego świństwa z mojej twarzy laserem fraxel. Niestety - ku mojemu zdziwieni - w internecie niewiele jest opinii na temat tego "cuda", a jak są to skrajnie różne . Sporo opinii jest natomiast na amerykańskiej stronie, są tam również dostępne zdjęcia przed i po. Dla zainteresowanych:
http://www.realself.com/Fraxel-Laser...reviews?page=1

Ale wracając do mnie, miałam już wyznaczony termin, jednak spanikowałam (po przeczytaniu 2 historii na wyżej podanej stronie, gdzie dziewczyny twierdzą że fraxel zniszczył ich skórę) szczególnie z uwagi na to że 6 miesięcy temu skończyłam kurację Izotekiem( a z info na ulotce wynika że minimum przez 6 m-cy po nie można robić żadnych laserów) i po prostu postanowiłam odczekać jeszcze 3, 4 miesiące.

Co do kosztów, wiem że to spory wydatek, w Krakowie w Derm Art 1 zabieg kosztuje 2000zł, mi potrzebnych będzie 4-5 zabiegów więc łatwo policzyć Ale zaryzykuję, podchodzę do tego z dewizą "byle by nie zaszkodziło "i tak jak powiedziała mi pani doktor "przede wszystkim pozytywne myślenie".
Chciałam jeszcze powiedzieć że to będzie pierwszy zabieg na blizny jaki wykonam, ponieważ wcześniej nie miałam tego problemu (jeden porządny wysyp wystarczył by moja twarz wyglądała teraz jak podziobana).
Czytałam wcześniejsze wpisy i wiem Goniu że Ty poważnie myślisz o fraxelu, czy się już zdecydowałaś, a może jesteś już po. Ja jedno wiem na 100% - muszę spróbować, bo to podobno najlepszy w tym momencie sposób na rozprawienie się z bliznami. Dla mnie koszta to wielki wydatek, ale gotowa jestem na wiele poświęceń, bo czasami patrząc na swoją twarz najchętniej bym zniknęła a najgorsze jest to że jeszcze 3 lata temu ( po kuracji antybiotykowej)moja twarz była idealna, miałam 2 blizenki ubytkowe, bardzo głębokie od wyciskania, które w ogóle mi nie przeszkadzały. Później nastąpił straszny wysyp, którego skutki można oglądać na mojej twarzy teraz. Izotek pomógł mi bardzo, pozbyłam sie wszystkich pryszczy, jeśli sporadycznie jakiś się zdarza to znika szybciej niż się pojawił poza tym po tej kuracji wydaje się jakby struktura mojej skóry uległa zmianie - nie jest już tłusta, a raczej normalna Niestety blizny zanikowe pozostały... czasami mam już tego dość i zastanawiam się czy tak już będzie zawsze wyglądać moja cera...
widze że mamy bardzo podobny problem, ja równiez zdecydowałalam sie na laser co2 tylko teraz jeszcze jestem na etapie zbierania informacji, czytam forum.,.. tylko jest jedno" ale" czy aby po zabiegu nie będzie jeszcze większej " masakry" na twarzy?? no i trzeba powierzyć sie w rece b. dobrego lkekarza/ nie kosmetyczki jesli jest któraś z was z podkarpacia i juz miała taki zabieg robiony porsze o opinie, najlepiej do jakiego gabinetu sie udac. pozdrawiam
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując