Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-11-01, 12:55   #71
miskowa22
Raczkowanie

Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Miśkowa a może spróbuj gdzieś wypożyczyć laktator na te kilka dni, zanim nie kupisz, u mnie jest tzw. pogotowie laktacyjne i tam 7 dni w tygodniu można wypożyczyć medelę ponoć to mercedes wśród laktatorów, może pomoże i rozkręci laktację.
Trzymaj się Kochana
No ja mam zamiar kupić medelę swing tylko ona nowa kosztuje najtaniej 400zł ale najpierw sie przejde do poradni laktacyjnej wypozyczyc zeby zobaczyc czy to naprawde takie cudo, używane chodzą za 200-300 zł wiec jak zostawie sobie opakowanie od nowosci i w miare bede o nią dbac to sprzedam potem:d
A tak w ogóle to mała od wczoraj popołudniu bierze cyca, ale znowu mamy inny problem bo połyka krótko jakieś dwie minutki i zasypia i na nic moje głaskanie po policzku i potrzasanie:p dętka taka wisi, odkładam ją dołóżeczka i za 10 minut znowu bek i głodna jest
Także przykładam ją do cyca wypija tam troszkę i potem jeszcze dokarmiam odciagnietym ale duzo mniej niz na poczatku kiedy tylko odciagniete piła
Musze koniecznie skombinpowac skadś wagę bo mi sie permamentnie wydaje że mała niedojada i głodna jest, zwłaszcza że żółtaczka jej powinna dawno zejsc a jeszcze troche zostało i to podobno tez swiadczy ze mała niedożywiona
Idę jutro kupić mieszanke, żeby mieć na wszelki wypadek pod reką bo wczoraj nie dałam radę odciągnąć pokarmu i mała płakała strasznie a tak to sporadycznie bym jej dała te 40ml i już spokój by był.
Teraz jest z TŻtem na spacerze i mam chwile dla siebie i jak zwykle w takiej chwili pompuuuje....

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Miskowa22 laktator elektryczny medela jest bardzo dobry. Korzystałam z niego w szpitalu.

A co do spacerków. 2-tygodniowe dziecko wręcz powinno wychodzić na spacerki. Nie rozumiem też po co nakrywać pieluszką
Ja z każdym moim dzieckiem wychodziłam w przeciągu pierwszego tygodnia, nawet z Thomaskiem, chociaż urodził się 22 grudnia.
Nigdy nie nakrywałam dzieciom twarzy. Nie ma takiej potrzeby.
Gdy dziecko jest w wózku, toi jest wystarczająco osłonięte od wiatru.
A gdy jest w foteliku, to wystarczy obrócić fotelik, tak, żeby nie wiało na dziecko.

Ja mam zamiar wychodzić z małym codziennie minimum na pół godziny w zależności od pogody.
Gdy było ładnie, to chodziłam z nim 2 godziny, aż mnie nogi bolały i nawet moja rana na brzuchu.
Dziś wcale nie wychodzę, bo leje deszcz, więc to żadna radocha łazić po deszczu.

Z moją córką wychodziłam nawet w 10-stopniowy mróz na pół godzinki.
Thomas chociaż urodził się w grudniu, to nie wie co to mróz, bo tu u nas mróz to rzadkie zjawisko
No własnie tylko przy wyjsciu ze szpitala ta pieluszka sie nalezy podobno , teraz tez juz chodzimy normalnie, wczoraj pierwsze wietrzenie z domu do auta i na 5 minuty podwórko a dzisiaj takie ciepełko że TZta juz pół godziny nie ma i mała podobno baaardzo zadowolona! spacery rulez!!!
Pozdrowionka!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ce6ydqrk7b23m.png
miskowa22 jest offline Zgłoś do moderatora