Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Polish Next Top Model ..? ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-11-01, 14:12   #2107
trupiegi
Zadomowienie

Dot.: Polish Next Top Model ..? ;)

A propos nie znającej angielskiego - uczyłam się niemieckiego sporo lat, ale gdy pojechałam do Niemiec na Erasmusa przez pierwsze dni nie potrafiłam powiedzieć ani słowa i nie rozumiałam, co się do mnie mówi. I co ciekawe, przez rok bez większych tudności studiowałam w tym języku, rozmawiałam w miarę swobodnie, jeśli trzeba było. Jak się na co dzień nie ma kontaktu z językiem obcym i jest się nieosłuchanym, na początku jest szok i stres zatyka usta.
Pewnie zostanę wyśmiana, ale mój angielski też jest jedynie pasywny. Kiedy jakaś babka zagadała do mnie w Berlinie po angielsku, automatycznie odpowiadałam po niemiecku. Rozumiałam ją, ale nie mogłam odnaleźć w głowie słów angielskich, od razu przychodziły mi niemieckie konstrukcje do głowy.
A teraz drugi rok studiuję czeski. Za rok zamierzam wybrać się na naukę angielskiego, bo to dla mnie osobisty obowiązek.

Paulina to prosta dziewczyna, intelektem nie grzeszy, ale wg mnie jest piękna na zdjeciach i nadaje się do roli fotomodelki. Ma duże szanse, jedynie trzeba by ją wysłać na kursy językowe.

Zresztą większość uczestniczek TM nie grzeszy ogładą i intelektem. Kasia wiedzie prym - jest najbardziej rozgarnięta, ambitna i inteligentna.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek.

Edytowane przez trupiegi
Czas edycji: 2010-11-01 o 14:16 Powód: literówka
trupiegi jest offline Zgłoś do moderatora