2010-11-01, 19:51
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
Napisane przez bellebelle
Dziewczyny poradzcie
Kicia caly czas jest na tej samej diecie:
*suche dostepne caly czas (mieszanka Royal Canin Babycat 34 + Applews Kitten bo jestesmy w trakcie przestawiania jej)
*mokre raz dziennie (po 1/4 saszetki Whiskasa, ciagle ja odstawiamy)
*raz dziennie kawalek kurczak lub ryby
*mleko plus oczywiscie woda
Od dwoch dni nie je prawie w ogole mokrego czy miesa, tylko same suche i mleko. Kupki sa takie same jakie byly, zachowuje sie normalnie.
Martwic sie czy nie? 
|
może suchego zjada wystarczającą ilość? nie ma powodu do zmartwień, dawaj kici suche i wodę i będzie dobrze, widać dodatkowe przysmaki nie są jej potrzebne
Cytat:
Napisane przez strawberka
wybredniacha  cóż... nie pozostaje Ci nic innego jak testować dalej  tylko ostrożnie, bo może to się skończyć biegunką...
co myślicie o tym, żeby karmić kota tylko suchą karmą? sporo wokół mnie "kociarzy" którzy dają swoim kotom tylko suche i uważają za fanaberię i rozpieszczanie dawanie kotu mokrego... generalnie powtarzam im wtedy, żeby sami sobie jedli cały czas suchary i przytaczam argumenty z tego artykułu: http://chatul.pl/viewtopic.php?t=474, ale ciekawa jestem Waszego zdania 
|
kot to nie człowiek i mnie tam śmieszą te argumenty w stylu 'a sam sobie jedz te kamienie czy suchary przez całe życie' bo nie ma tu żadnego racjonalnego argumentu
karma sucha jest tańsza, nie psuje się tak szybko, ściera kamień nazębny, nie śmierdzi w lodówce, ale koty jedzące suchą karmę mogą pić za mało i to podstawowy minus
są stronki wrogów suchej karmy, ale jak dla mnie na tych stronkach jest za dużo emocji i za mało danych merytorycznych, żeby wierzyć we wszystko, co tam piszą
|
|
|