2010-11-02, 21:39
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Śluby kwietniowe
Cytat:
Napisane przez Aneth:)
Naprawdę aż z niedowierzaniem czytam te ceny.. zazdroszczę Wam trochę, bo u mnie za osobę na zwykłej sali weselnej (ale wesele) 190 zł/os. A tylko obiad 90 zł.. Miałam do wyboru zwykłą salę weselną za 190 zł (+ dekoracja + alkohol) albo piękna rezydencja (ze wszystkim w cenie) za 250 zł/os. Rachunek jest prosty, zakładając, że będzie 100 osób... A to tylko kropla w morzu  .
|
To zalezy od miejsca gdzie to wesele. U nas rezydencje również w okolicach 230-250zł. Modne i nowoczesne sale 190-230zł. A sale po prostu ładne ok. 160-190zł. My mieliśmy już zarezerwowaną. Ale usiedliśmy, przemyśleliśmy na spokojnie, że jednak rozsądniej byłoby zamiast wydawać tyle pieniędzy na jedną noc, wydać ja na zakup mieszkania. I stąd ten obiad tylko, tak skromnie. A przynajmniej kredyt hipoteczny nam nie ciąży
Cytat:
Napisane przez bambusiek
Ta kwota którą podałam (4 tys.) to jest już zawyżona i ponoć przy naszej liczbie gości obejmuje masę jedzenia i sporo alkoholu  A wliczone jest ciasto, alkohol, dekoracje 
No i możemy wybrać godzinę zakończenia imprezy. Myślę, że 2-3 będzie akurat 
|
To naprawdę świetna cena. I może jeszcze z tańcami? Bo tak jak wesela nie żałuję, tak tylko żal mi że nie zatańczę swojego pierwszego tańca z mężem
Cytat:
Napisane przez Aneth:)
Jest jeszcze opcja, i byłam na takim weselu - gdzie spali wszyscy goście i śniadanie było umówione na 10.00 w tym hotelu. Spotkaliśmy się wszyscy na tym uroczystym śniadaniu, o 12 było wykwaterowanie i już większość wtedy pojechała. Bo wiadomo, że śniadanie jest w cenie dobry hotelowej. To chyba byłoby dobre rozwiązanie w takiej sytuacji, bo też nie chcę żeby wesele kończyło się w nocy i koniec, nic więcej.
Jak myślicie?
|
Przyjzednych powinno się przenocować. A miejscowych - nie spotkałam się z tym nigdy... Pomysł sympatyczny, ale bardzo kosztowny...
I want a perfect soul..
...this life is more ordinary
|
|
|